Gözaltına alınan öğretmenler serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 30 Ağustos 2022 Salı 7:16 pm - Güncelleme: 30 Ağustos 2022 Salı 7:16 pm

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Öğretmenlere gaz mı sıktınız, öyle mi? Öğretmenlere şiddet uyguladınız, öyle mi? Öğretmenlere… “Al bunu diyen” o kişi, beni beklesin. Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz!” tweetinden dakikalar sonra öğretmenlerin serbest bırakıldığı öğrenildi.

Özel okullarda düşük ücret ve güvence sorunları ile çalışan öğretmenlerin hakları için Ankara’da yapmak istedikleri basın açıklamasında gözaltına alınan 7 öğretmen serbest bırakıldı. Öğretmenlerle birlikte gözaltına alınmış olan iki avukat ise daha önce salıverilmişti.

Özel sektör öğretmenlerinin, taban maaş uygulaması ile asgari ücretin altına düşen ücretlere karşı Ankara’da yapmak istedikleri basın açıklamasına polis müdahale etti.  Öğretmenlere biber gazıyla müdahale eden polis 9 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar içerisinde 7 öğretmenin yanı sıra 2 avukatın da bulunduğu öğrenildi. İki avukat gözaltına alındıktan kısa bir süre sonra serbest kalırken, gözaltındaki 7 öğretmen ise akşam 18.00 sıralarında serbest bırakıldı.

Kılıçdaroğlu’ndan öğretmeni iten polise: Bu efeliği affetmeyeceğiz

KILIÇDAROĞLU ‘BU EFELİĞİ AFFETMEYECEĞİZ’ DEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, müdahalede bir öğretmene elle müdahale eden polise sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Öğretmenlere gaz mı sıktınız, öyle mi? Öğretmenlere şiddet uyguladınız, öyle mi? Öğretmenlere… “Al bunu diyen” o kişi, beni beklesin. Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz!”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun polisin bugünkü sert müdahalesini eleştiren tweeti öğretmenlerin serbest bırakılmasından birkaç dakika önce, 17.57’de paylaşması ise dikkat çekti.

MEB’e yürümek isteyen öğretmenlere çevik kuvvet müdahalesi!