Akşener: Sandıkta şamar yemenin taşlarını döşemeyin

Yayın tarihi: 27 Aralık 2021 Pazartesi 1:19 pm - Güncelleme: 27 Aralık 2021 Pazartesi 6:27 pm

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İçişleri Bakanlığı’nın İBB’ye yönelik başlattığı ‘terör teftişi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Akşener, “Bu millet sandıkta hür iradesiyle attıkları oyların sonuçlarına el uzatanları her daim cezalandırmıştır. Yapmayın beyefendiler, sandıkta şamar yemenin taşlarını döşemeyin” dedi.

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi personellerinden bir kısmının çeşitli terör örgütlerine üye olduğu iddiasının tüm yönleriyle soruşturulacağını açıkladı. Konuya ilişkin konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener şunları kaydetti:

GBT denilen bir uygulama var. Bu uygulamayla kişilerin güvenlik durumlarına bakılır. Bir devleti yönetenlerin görevi, herhangi bir terör örgütüyle iltisaklı olanlarla ilgili bu sorgulamayla gereğini yapmaktır. Bu kişiler eğer bilinip işlem yapılmıyorsa bu aynı zamanda suçtur.

Bu millet milli iradeye el atanları cezalandırır. Yapmayın. Kendi kendinize sandıkta şamar yemenin taşlarını döşemeyin. Türkiye huzursuzluktan bıktı. Millet gerilimden bıktı. Millet ucuz kutuplaştırma yöntemlerinden bıktı. Biz artık huzur istiyoruz, biz artık üretmek istiyoruz diyor bu insanlar. Bunlara kulak verin. Benden söylemesi, uyarmadı demeyin.

Soylu’dan ‘İBB’ye teftiş’e ilişkin açıklama!