Erdoğan’dan İBB’ye alınan işçilere ‘terörist’ yaftası

Yayın tarihi: 26 Aralık 2021 Pazar 3:18 pm - Güncelleme: 26 Aralık 2021 Pazar 7:08 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da düzenlenen AKP İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu. Daha önce İçişleri Bakanı Soylu’nun  İBB’ye alınan işçilerin terör örgütleriyle bağlantılı olduğu iddiasını bu kez de Erdoğan dile getirdi.

Erdoğan, konuşmasında belediyelere hayvan barınaklarını ihmal etmeyiniz diyerek “Bu hayvan barınaklarıyla birlikte Osmanlı’nın yaptıklarını da unutmayınız. Ne yaptılar; ağaçlarda meyveler ve o meyvelerden hayvanların gelip nasiplenmesini temin ediyorlardı. Bunları biz yapmalıyız, bu bize yakışır” ifadelerini kullandı. Erdoğan, Gaziantep’te pitbull saldırısına uğrayan Asiye Ateş hatırlatarak, “O Asiye’miz köpeklerle oynarken paramparça hale getirildi. Asiye’mizi ambulans uçakla Antalya’ya gönderdik ve şu anda tedavisi orada yapılıyor” dedi.

“ADAYINIZI AÇIKLAYIN”

Erdoğan’ın konuşmalarında öne çıkan ifadeler şu şekilde:

“Tekrar söylüyorum; Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapar ve unutmayın faiz sebep enflasyon neticedir. Biz bu çarkı da bozacak ve milletini asli noktadaki hedeflerine ulaştıracağız. Türkiye’yi bugünlere getiren hizmetlerin altında AKP’nin imzası varsa, 2023 vizyonu yine AKP tarafından gerçekleştirilecek. Yeni ekonomi programımızla Türkiye’yi en büyük 10 ekonomi arasına sokma hedefine hızla ilerliyorum.”

“Bay Kemal, siz daha Cumhurbaşkanı adayınızı bile belirlemediniz. Şunu bir açıklayın.”

“ADINI VERMEYECEĞİM”

“CHP Genel Başkanı’nın mahalli seçimler öncesi kazandıkları belediyelerde tek bir kişinin işinden çıkarılmayacağına dair namus sözü verdiğini hatırlıyorsunuz. Bu namus sözü de diğer vaatleri gibi yalan oldu. Bir hesaba göre 13 bin 500, bir hesaba göre 15 bin kişiyi işten çıkarıp aralarında terörle iltisaklı kişilerin de olduğu 45 bin kişiyi işe aldılar. Şimdi utanmadan sıkılmadan bana mektup gönderiyor, böyle bir şey yok diye. İBB önünde hanımlarıyla beraber ağlayan insanların gözyaşlarını sen bana anlatma. Senin bütün yalanların orada tutuluyor Bay Kemal ve onun müridi, adını vermeyeceğim. Yenikapı’ya sıra sıra dizdikleri araçların daha fazlasını üç beş kat daha fazla fiyatla belediyeye doldurdular. Belediyenin borcunu hiçbir iş yapmadan 23.5 milyar liradan 61 milyar liraya çıkardılar. Bunun adı İstanbul’a, İstanbulluya, Türkiye’ye ihanettir. Devam eden işleri bile yürütemiyorlar. İstanbul 2023 seçimlerinde de AK Parti’nin lokomotifliğini yapacaktır. Karşımızdakiler her seçimde olduğundan daha büyük bir kinle 2023’e hazırlanıyor. Bizim de bu tabloya uygun şekilde hazırlığımızı yapmamız gerekiyor”

 

MetroPOLL’den yeni anket! Erdoğan onay alamadı!