Akşener: Okullara dokunmayın

Yayın tarihi: 12 Şubat 2023 Pazar 5:53 pm - Güncelleme: 12 Şubat 2023 Pazar 5:53 pm

Akşener: Okullara dokunmayın

Türkiye’yi vuran depremin ardından YÖK’ten yapılan açıklama ile üniversitelerin yaz  aylarına kadar kapatılarak uzaktan eğitime geçildiği duyuruldu. TELE1’den Egehan Erkün’ün haberine göre; KYK yurtlarında kalan öğrenciler tahliye edilerek yerine depremzedeler yerleştirilecek.

Türkiye genelinde üniversitelerin kapatılmasına ilişkin tepkiler büyürken, İYİ Parti lideri Meral Akşener’den bu karardan dönülmesi gerektiğini savundu.

Akşener, konuya ilişkin şunları söyledi:

“YURTTAN ÇIKTIĞI ANDAN İTİBAREN PARASI VAR MI BELLİ DEĞİL”

Bu bölgeler için bir şey demiyorum ama Türkiye genelinde eğitimin ertelenmesi doğru değil. Pandemiyle iki sene kaybettik. Ben, o dönemde de Türkiye’yi dolaştım, interneti olmayan, tableti olmayan binlerce çocukla karşılaştım ve bu çocuklar 2 yılı diğer çocuklara göre geride geçirdiği için şansları azaldı. Eğer böyle bir uzaktan eğitime yeniden geçilecekse burada, gelirken yolda cep telefonlarımız çekmedi, o nedenle bütün internet altyapısının, eksik olan her yerde tamamlanması ve her çocuğumuza bir tablet verilmesi gerekiyor. Bunun peşinde olacağız.

Bu bölgede okuyan 285 bin üniversite öğrencisi gencimiz var. Üniversiteler süresiz kapatıldı ve KYK yurtlarından çocuklar dışarı atılıyor. O çocuğun yurttan çıktığı andan itibaren eve gidecek parası var mı belli değil. Derhal çıktı, eve gidinceye kadar olan süreç içerisinde yatacak yeri var mı? Bütün bunlar hesaplanmadan ‘yaptım oldu’ zihniyetiyle üniversitelerin süresiz bir şekilde kapatılması kesinlikle yanlıştır, kesinlikle bundan dönülmelidir. Burada okuyan 285 bin gencin istedikleri şehirlerde, okudukları bölümde tekrar eğitimlerine devam etmeleri gerekirken diğer okulları kapatmak büyük yanlıştır.

‘Yurdu boşaltın’ diyen KYK, tepkilerin ardından geri adım attı!