Akşener Milas’ta: Benim kaderim de sandalye üstünde konuşmak

Yayın tarihi: 28 Haziran 2021 Pazartesi 1:45 pm - Güncelleme: 28 Haziran 2021 Pazartesi 3:22 pm

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Muğla Milas’a bir ziyaret gerçekleştirdi. Akşener, ziyareti sırasında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beştepe’de inşa ettirdiği lüks Saray’ı eleştirerek “Benim kaderim de sandalye üstünde konuşmak” dedi.

Meral Akşener, Milas’a ziyarette bulundu. Yurttaşlarla sandalye üstünde konuşan Akşener şunları söyledi:

“Sosyeteler içinde, klimaların altında konuşamıyoruz. Sandalyenin üstünde konuşmak bana yakışıyor çünkü ben o zaman aranızdan çıkıp kaybolmuyorum. Eğer sandalyelerden inip lüks salonlara geçtiğimiz dakikalardan itibaren yumurtanın çıktığı kap unutuluyor. Şekil 1A Beştepe”

Ziyareti sırasında yurttaşlarla bir araya gelen Akşener’e bir çiftçi dert yandı. Çiftçi Akşener’e “Biz bu adamlardan öldük, bizi kurtarın” dedi. Yaşlı çiftçi, geçimini sağlayamadığını belirterek şunları söyledi:

“Tarlamız öldü, kendimiz öldük. Bize yardımcı olun. Hayatımız söndü. 40 derece sıcağın altında çalışıyoruz, elimize 5 kuruş para geçmiyor”

O sırada bir genç de Akşener’e Türkiye’nin ekonomik durumundan dert yandı. Türkiye’yi çok sevdiğini fakat koşullar sebebiyle Türkiye’den gitmek istediğini belirten genç şu ifadeleri kullandı:

“Gençlerin halini görüyorsunuz. Akademide kalsak liyakat yok, atanmayı denesek atanamıyoruz. Ekonomiyi konuşmak bile istemiyorum ama sizden tek ricam doğayı kurtarın. Daha dün Milas’ta kaç hektarlık yer yandı. Ben yurt dışındakilere hizmet ediyorum. Ben bu millete hizmet etmek istiyorum ama benim önüme taş, kaya koyuyorlar. Bu vatanın milletin evladına sahip çıkın. Türk olmaktan gurur duyuyorum ama Türkiye’de yaşamak istemiyorum”