Akşener: Kılıçdaroğlu kazanırsa AKP’de parlamenter sisteme geçmek ister

Yayın tarihi: 22 Mayıs 2023 Pazartesi 4:40 pm - Güncelleme: 22 Mayıs 2023 Pazartesi 4:40 pm

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gençlere ‘Bu seçimi kaybettiğimiz takdirde bu ülkede yaşayamayacaksınız, nefes alamayacaksınız’ diye seslendi. Akşener, Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olması galince AKP’nin de parlamenter sistemi destekleyeceğini söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kadıköy’de yaptığı ziyaretler hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 28 Mayıs’ta kazanmak zorunda olduklarını ifade eden Akşener, “Bu seçimi almak zorundayız. Hepi topu 2,5 milyon seçmen. Bu seçimi çok çalışıp almak mecburiyetindeyiz. Aksi halde lüks arabaya binenlerin sayısı artar, onlar yata döner, yaşadığı evden çıkmak isteyenler de TOKİ evi ister. Bunları başarmak zorundayız” diye konuştu. Konuşmasında parlamenter sistem vurgusu yapan Akşener, cumhurbaşkanı seçimlerini Erdoğan’ın kazanması durumunda söz konusu geçişin mümkün olmayacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu’ndan sandık çağrısı: Kaçaklar kızlarımızın hayatını tamamen karartmadan…

Gençlere ve kadınlara seslenen Akşener şöyle konuştu:

“Bu ülkede bu seçimi kaybettiğimiz takdirde yaşayamayacaksınız, nefes alamayacaksınız. Kılıçdaroğlu kazandığında kılık kıyafet kavgası, Atatürk ile kavga bitecektir. Esas olan şey hırsız olmamaktır çalmamaktır.”

“PARLAMENTER SİSTEME CÜMBÜR CEMAAT GEÇERİZ”

“Yürütmeyi Millet İttifakı’nın adayı Sayın Kılıçdaroğlu aldığında, denge ve denetleme mekanizmaları devreye girer Parlamenter sisteme bu defa AKP’de dahil olmak üzere cümbür cemaat geçeriz”