Akşener: İktidara yürümüyor, koşuyoruz

Yayın tarihi: 24 Ekim 2021 Pazar 3:56 pm - Güncelleme: 16 Mart 2022 Çarşamba 12:15 pm

Partisinin 4. kuruluş yıldönümü kutlamalarında konuşan ve sahneye torunu Pars’la çıkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “4 yıl evvel İYİ Parti’yi 25 Ekim 2017’de bu iradeyle kurduk ve dediler ki ‘Çıkmayın yola başaramazsınız’. Bu yağmurun altında burada bulunan irade dedi ki ‘Başaracağız, başaracağız, başaracağız’. İktidara yürümüyor, koşuyoruz” dedi.

İYİ Parti, 4. kuruluş yıldönümünü İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde kutluyor. Kongre Merkezi’nin içinde bulunan 2 bin 500 kişilik salon katılımcılara yetmedi. Merkez’in dışarıda bulunan alanlar da binlerce partili tarafından dolduruldu.

Meral Akşener, yağmura rağmen binlerce partili tarafından “Başbakan Akşener” sloganları ve “Güneşin doğduğu yerde ampule gerek yoktur” yazılı dövizlerle karşılandı.

Akşener: İktidara yürümüyor, koşuyoruz

“BAŞARACAĞIZ, BAŞARACAĞIZ, BAŞARACAĞIZ”

Dışarıda bulunan sahneye torunu Pars ile çıkan ve “Bu çocuğa bile zulüm yapıldı” diyen Akşener, partililere seslenirken şöyle konuştu:

“İYİ Parti’yi 25 Ekim 2017’de bu iradeyle kurduk ve dediler ki ‘Çıkmayın yola başaramazsınız’. Bu yağmurun altında burada bulunan irade dedi ki ‘Başaracağız, başaracağız, başaracağız’. İktidara yürümüyor, koşuyoruz. Ve başardık, dediler ki ‘Boş yere uğraşmayın dağılırsınız’. Hayır dağılmadık. Toplandık, toplandık. Biz, Türkiye için toplandık. Türkiye’de iyi şeyler olacağına inancımızla toplandık. Ve bir mucizeyi başardık. Bugün, dört yıl evveli hatırlayın. Dört yıl evvel biz bu yola çıkmasaydık, iftiralardan korksaydık, zulümden kaçsaydık… Bu yanımdaki çocuk kim biliyor musunuz? Bu benim torunum. Adı Pars. Bu çocuğa bile zulüm yapıldı, zulüm. Bu çocuğa bile iftira atıldı. Biz, adaleti bu ülkeye getireceğiz. Ama biz iyi insanlarız; adaleti bu ülkeye getirecek, Ömer’in yolunda yürüyen insanlarız. Ve Türkiye’de eğer İYİ Parti kurulmasaydı siz bu iradeyi göstermeseydiniz gözlerinizi kapatın, bugün Türkiye nasıl bir Türkiye olacaktı? Bir şey değiştirdiniz. Türkiye’de her şeyi değiştirdiniz. Allah sizden, her birinizden razı olsun. Her namazımda dua ediyorum, diyorum ki “Ya Rabbim, Allah’ım arkadaşlarımı koru. İftiradan koru, iftiracılardan koru, zalimden koru, zulümden koru. Biliyorum ki onlar iyi ve cesur insanlar. Onlar çok şeyden vazgeçtiler. Onlar canlarından vazgeçtiler. Onlar itibarlarından zaman zaman vazgeçtiler. Aramızda, bu genç evlatlarımız için söylüyorum. Bazıları o günlerde eğitimlerinden vazgeçtiler. Allah sizleri iki cihanda inşallah berhudar eylesin. Sizleri korusun. Allah beni de hem sizlerin huzurunda utandırmasın. Bugün bu soğukta, bu yağmurda bu iradeyi gösteren kardeşlerim; haramiler gidiyor, haramiler gidiyor. İYİ’ler geliyor. İYİ’lerle Türkiye’de her türlü güzellikler mümkün; başaracağız, başaracağız, başaracağız.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener