Akşener Hadisesi-2

Yayın tarihi: 14 Mart 2023 Salı 9:23 am - Güncelleme: 14 Mart 2023 Salı 9:23 am

Sayıl Cengiz Gündoğdu

Bir evvelki yazımda hasbelkader, sayın Akşener’in Cumhuriyet Halk Partisiyle iktidar mümsebebini iptal ederek Altılı Masadan çekildiğini onun beyanı üstüne, memleketi bir felaketten kurtardığını ifade etmiş idik.

Daha sonra esefle gördük ki, ve tabi üzüntüyle, sayın Akşener bizatihi ve bizzat yükseksen derece bir zikzakla Altılı Masayı devirip Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olmasına imkan hazırladı. Bu vaziyeti ilmi siyaset sahibi, hukuk ve felsefe tahsil etmiş olan alim Kadri Gas’a sorduk.

-Muhterem Kadir Gas, Akşener’in vaziyeti nasıl açıklanabilir?

K.G.-Akşener’in vahim inkişafını neyin ve hangi mümessilin temsil ettiğini göstermeden önce en az onun kadar vahim bir vaziyeti nalada-ı nazar mühimdi.

-Bu nedir hocam?

K.G.- Malumunuzdur ki Bay Kemal’in cumhurbaşkanlığı adaylığını İzmir marşı eşliğinde Temel Karamollaoğlu tebcil eyledi. Böylece Temel Karamollaoğlu‘yla mazisini inkar etti.
-Efendim sözü Akşener’e getirirsek neler söyleyebilirsiniz?

K.G.- Evvel emirde şuna işaret etmek lazım gelir ki, son yirmi yılda büyük hamlelerle muazzam bir kalkınmayı yakalayan Türkiye, yabancı acentaların nazarı-ı dikkatine maruz kalmasıdır. Bu acentalar iç ve dış olmak üzere ikiye ayrılırlar. İç ve dış acentalar.

-Bu acentalar neyin temsilcisidir.
K.G.- İç ve dış acentaların başlıca gayeleri Türkiye’yi kendilerine muhtaç vaziyete alışır eylemektir. Bunlar Türkiye’nin kalkınmasını ve tam bağımsız olmasını istemezler.
-Buna örnek verebilir misiniz.

K.G.- Bittabi… Bunun en son misali kuzey ülkelerinin anarşiye pirim verdikleri için, Nato’ya girişleri veto edildi. Bu dış acentaları çok rahartsız etti. Bu dış acentaların yanı sıra Türkiye’de havyar yiyen, viski içen bir islam cemaatı teşekkül etmiş durumda. Bunlarda Türkiye’nin kalkınmasını ve tam bağımsız olmasını istemezler. Kılıçdaroğlu başkanlığında bir iktidar dış ve iç acentaları Akşener masayı terkederek bu ideali önledi. Bunun üstüne acentalar büyük bir baskıyla Akşener’in masaya döndürdüler. Böylece Akşener tarihe altın harflerle geçecek iken bunu önlediler.
-Teşekkür ederim efendim.