Akşener: Altılı Masa’ya Bağımsız Türkiye Partisi’nin katılımını teklif edeceğim

Yayın tarihi: 28 Ekim 2022 Cuma 6:49 pm - Güncelleme: 28 Ekim 2022 Cuma 7:07 pm

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Lideri Hüseyin Baş ile yaptığı ortak basın açıklamasında, “Ayın 14’ünde yapacağımız Altılı Masa toplantısında Baş’ın yaptığı çağrıyı kendisi adına teklif edeceğim” dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir TV programında, “Beni Millet İttifakı’na alsınlar. Almıyorlarsa da bunu açıklasınlar” dedi. Açık bir çağrı yaptığını belirten Hüseyin Baş’a ilk yanıt İYİ Parti’den geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hüseyin Baş’ı partisinin genel merkezinde ziyaret etti. İki lider ziyaretin ardından ortak basın açıklaması yaptı. Akşener, BTP’nin Altılı Masa’ya katılımı teklifini Baş adına ileteceğini bildirdi. Akşener şunları dile getirdi:

Hüseyin Baş’tan Millet İttifakı’na çağrı: Beni alsınlar almıyorlarsa da açıklasınlar

“İadeyi ziyarette bulunuyoruz. İade ziyaretin hızlıca olmasının sebebi kendisi bir TV programında çağrıda bulundu. Hem bir yanıyla Millet İttifakı CHP ve İYİ Parti arasında 31 Mart’tan yer alan bir ittifak var o masada 2018’in 24 Haziranı’nda Saadet Partisi, Demokrat Parti,  İYİ Parti ve CHP arasında ilk Milleti İttifakı var. Daha sonra DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nin katılımıyla Altılı Masa var. Bu masa Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi çalıştı 28 Şubat’ta kamuoyu ile paylaştı. Ve bu hem seçimi almak hem de  Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçmek için milletimize söz verdik. Sayın Hüseyin Baş bir TV programında masada yer almak istediğini ifade etti. Biz de arkadaşlarımız ile beraber hem iadeyi ziyareti yapalım hem de bu çağrısının gerekçesinin ne olduğunu kendisinden dinleyelim anlayalım dedik. Ve anladık. Ben şimdi o Altılı Masa’nın İYİ Parti’nin genel başkanı olarak ayın 14’ünde yapacağımız toplantıya Baş’ın yaptığı çağrının arka planını da gerekçelerini de öğrendim kendisi adına o masaya teklifi getireceğim”

Akşener’in ardından Baş şunları dile getirdi:

“GENEL BAŞKAINIMIZ BİZİ ZİYARET EDEREK MERAMIMIZI DİNLEMİŞ OLDU”

“Nazik ziyaretleri için teşekkür ediyoruz. Biz zaten iadeyi ziyareti bekliyorduk. Ara ara iletişim kanalları üzerinden görüşüyorduk. Bizim o çağrımız sayın genel başkanımızın nezaketi ile birleşti. O çağrıdan sonra ilk refleks gösteren partinin başkanı oldu. Dolayısıyla Türkiye’nin demokrasinin gelişmesi Türkiye’nin parlamenter sisteme dönüşü malumunuz AKP Türkiye Yüzyılı vizyonu açıklayarak cumhuriyet ibaresinin kullanmadığını yeni bir yüzyıldan bahsederken biz burada Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüzyılını muhafazası ve ilerletilmesi konusunda adım atan Altılı Masa’ya bir çağrıda bulunmuştuk. Genel başkanımız bizi ziyarete ederek bizi meramımızı dinlemiş oldu.

Şunu da iletmişti olduk.  Atatürk’ün Milli Mücadeleyi başlattığı dönemde ‘Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır’ mantığı ile Türkiye’nin bütün renkleri düşünceleri bu masanın etrafında katkı sunmaya devam etsin istedik. Biz buna istekliyiz. sizin vesilesi ile iletmiş olduk. Bugün tarihi bir gün olacaktır diye umut ediyorum”