‘Akrostişli savunma’ davasında BirGün yazarı Barış İnce’ye hapis cezası

Yayın tarihi: 12 Eylül 2019 Perşembe 12:11 pm - Güncelleme: 12 Eylül 2019 Perşembe 12:11 pm

Kamuoyuna “akrostişli savunma” olarak yansıyan dava kapsamında yargılanan BirGün yazarı Barış İnce’ye 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

BirGün gazetesinin eski yöneticisi ve yazarı Barış İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada verdiği “akrostişli savunma” nedeniyle 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İnce, Twitter üzerinden kararı “Kamuoyunda ‘mahkemeye sunulan akrostişli savunma’ davası olarak bilinen dava az önce sonuçlandı. 11 ay 20 gün hapis cezası aldım” diye duyurdu.

Ne olmuştu?

Odatv’nin haberine göre BirGün gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu TÜRGEV Vakfı’na dair fezlekelerini “Ceplerine duble yol yapmışlar” başlığıyla haberleştirmişti. Bu haberin ardından başlatılan soruşturma davaya dönüşmüştü.

BirGün gazetesi eski yöneticisi ve yazarı Barış İnce’nin akrostişli savunması ise dikkat çekmişti. İnce’nin mahkemeye sunduğu savunmadaki paragrafların ilk harfleri “Hırsız Tayyip” ifadesini oluşturmuştu.

Kamuoyuna “akrostişli savunma” olarak yansıyan bu savunmadan dolayı İnce’ye bir kez daha “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla dava açılmıştı.

İnce’ye akrostişli savunması nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret”ten 21 ay hapis cezası verilmişti.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ceza ertelenmemiş, karar temyiz edilmişti.