AKP’nin yarattığı döviz krizi mağazalara böyle yansıdı! Yurttaşlar ucuz telefon için birbirine girdi

Yayın tarihi: 16 Eylül 2022 Cuma 4:18 pm - Güncelleme: 16 Eylül 2022 Cuma 4:18 pm

AKP’nin yarattığı ekonomik kriz sebebiyle akıllı telefonların fiyatı fahiş seviyelere ulaşırken, bir mağaza açılışında kaydedilen görüntüler derin yoksulluğu bir kez daha gözler önüne serdi. Yurttaşlar indirimli telefon sahibi olmak için birbirine girdi.

Ordu’nun Altınordu ilçesindeki bir mağazanın açılışında kaydedilen görüntüler vatandaşın alım gücünün halini bir kez daha gözler önüne serdi. Açılışa özel indirimli telefon almak için geceden sıraya giren vatandaşlar, kapıların açılmasıyla birlikte mağazaya akın etti. Mağazada telefon izdihamı yaşanırken, bazı vatandaşlar indirim kuponuna sahip olabilmek için birbirine girdi.

Asgari ücretli en ucuz ‘iPhone 14’ için yemeden içmeden 6 ay çalışacak

ARBEDE YAŞANDI

Mağaza görevlilerinin elinden kuponu almayı başaran Mustafa Öztürk ile bazı vatandaşlar arasında arbede yaşandı. Öztürk’ün elindeki indirim kuponu, arbede sırasında henüz kimliği tespit edilemeyen kişi veya kişilerce alındı.

“ÜZERİME HEPSİ ÇULLANDI”

Telefonu alabilmek için Samsun’dan geldiğini ifade eden Mustafa Öztürk, kuponunu elinden alan kişieden şikayetçi olduğunu belirterek, “Gece yarısından itibaren beklemeye başladım. Gündüz girdiğimiz sırada giren kişilerin içerisinde bekçi olduklarını söyleyen kişiler de vardı. Cep telefonunun birisini ben aldım, elimden zorla aldılar, üstüme çullandılar ve belindeki silahı gösterip, ‘yanındaki arkadaşının kafasına dayıyayım mı’ dedi. Ben şikayetçi olacağım ve içeride hiçbir şekilde güvenlik önlemi alınmamış. Üzerime hepsi çullandı” dedi.

“BU OLAY BURADA KALMAMALI”

Görgü tanığı Mutlu Öztürk, ise, ?Ben kendisinden almaya çalışan arkadaştan geri almak istedim ama o esnada bizim üzerimize de çullandılar. Bu olay burada kalmamalı” şeklinde konuştu.

Öte yandan Öztürk, yaşananların ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü?ne giderek, şikayetçi oldu.