AKP’nin vekil listesi Ordu’yu karıştırdı! “İstifanın eşiğindeyiz”

Yayın tarihi: 11 Nisan 2023 Salı 6:05 am - Güncelleme: 11 Nisan 2023 Salı 6:20 am

AKP Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kentteki seçmenin aday listesine itiraz ettiğini ileri sürerek “Ordu ilimizde milletvekili seçimlerinde yaşayabileceğimiz riskleri üstlenmek istemiyorum” dedi istifanın eşiğinde olduğunu belirtti.

Partiler, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için milletvekili aday listelerini açıkladılar. Ordu’da toplam 6 milletvekili seçilecek ve AKP, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’i 1. sıradan aday gösterdi. Diğer adaylar ise İbrahi̇m Ufuk Kaynak, Mustafa Hamarat, İsa Yüksel, İsa Gül ve Samet Özdemir olarak sıralandı. AKP Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, milletvekili aday listesini eleştiren bir paylaşım yaparak sosyal medyadan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.

AKP listeleri belli oldu! Süleyman Soylu, Derya Yanık, Fatih Dönmez milletvekili adayı

SESİMİZ ULAŞTIRILMIYOR

Halit Tomakin şunları yazdı:

Yüzyılın seçimine yaklaşık bir ay kaldı. Aday listelerimiz Genel Merkez tarafından ilan edildi ancak İl Başkanı olarak bulunduğum şehirde sorumluluğu üzerinde taşıyan birisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza ancak buradan seslenme şansım var çünkü sesimiz ulaştırılmıyor.

RİSKLERİ ÜSTLENMEK İSTEMİYORUM

Ordu halkı aday listelerimize çok ciddi bir şekilde itiraz ediyor. Ordu’da yapılmış bunca işlerin üzerinden böyle bir aday listesi ile milletimizin karşısına çıkmanın, seçim günü akşamı Ordu ilimizde milletvekili seçimlerinde yaşayabileceğimiz riskleri açıkçası üstlenmek istemiyorum. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanım, sesimizi duymanızı ve geldiğimiz noktada istifanın eşiğinde olduğumuzu arz ediyor, takdir ve talimatlarınızı bekliyoruz. Saygılarımla…”

‘Hiçbir şey olmasa da bir şey oldu’ diyen Ali İhsan Yavuz aday gösterilmedi! İşte AKP’de liste dışı kalan isimler