AKP’nin ortağı HÜDA PAR’ın hedefinde çocuk kıyafetleri var!

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2023 Çarşamba 12:04 pm - Güncelleme: 23 Ağustos 2023 Çarşamba 12:04 pm

AKP’nin Meclis’e soktuğu HÜDA PAR’ın Ağrı Kadın Kolları Başkanı Saliha Adıgüzel, kız çocuklarının giyimini hedef aldı. Ailelerin mağdur olduğunu iddia ederek Adıgüzel, firmalara tesettüre uygun kıyafet üretin çağrısında bulundu.

Hizbullah’ı terör örgütü olarak tanımayan ve AKP tarafından TBMM’ye sokulan  HÜDA PAR yeni bir skandala imza attı. Partinin Ağrı Kadın Kolları Başkanı Saliha Adıgüzel, kız çocuklarının kıyafetini hedef aldı. Ebeveynlerin çocuklarına tesettüre uygun kıyafet bulmakta zorlandıklarını ifade eden Adıgüzel, “İslam tesettürüne uygun yeteri derecede ürün üretmediklerinden ebeveynler çocuklarına uygun kıyafetler bulamıyorlar. Bundan dolayı da çok sıkıntı çekmektedirler” dedi.

AKP’nin ittifak ortağı HÜDA PAR’ın hedefinde bu kez konserler var!

“GİYİNİK ÇIPLAKLAR”

Skandal açıklama şöyle:

“Günümüzde de ebeveynler çocuklarına İslami tesettüre uygun kıyafet bulmakta zorlanmaktadırlar ne yazık ki. Çünkü üretici firmalar bu hassasiyeti göstermemektedirler. İslam tesettürüne uygun yeteri derecede ürün üretmediklerinden ebeveynler çocuklarına uygun kıyafetler bulamıyorlar. Bundan dolayı da çok sıkıntı çekmektedirler. Bu konuda üreticilerin hassas olmalarını istiyoruz. Anne babaların bu sorunun çözümü için bizlere çok sayıda talepleri söz konusudur. Tesettüre uygun kıyafet bulamayan anne babalar hassasiyetlerini zedeleyen kıyafetleri almak zorunda bırakılıyorlar. Firmalar her kesime uygun kıyafet ürettikleri zaman anne babalar çocuklarına istedikleri kıyafeti alabilecekleri gibi çocuklar da rahat edebilecekleri kıyafetler giyebilecekler.

Tesettür modasının Müslüman kadınlar arasında tutulması tesettürün dejenere olmasına neden oluyor. Çünkü bu moda çerçevesinde giyinen kadınlar bedenlerini setretmekten ziyade daha çok çekici ve alımlı olarak ortaya çıkmaktadırlar. Tesettür modasına uygun bir şekilde giyinen kadınlar maalesef Allah Resulü’nün buyurduğu gibi, ‘giyinik çıplaklar’ tabirine birebir uymaktadırlar. Bunun içindir ki Müslüman kadın tesettür konusunda hassas olmalıdır. Buna uygun kıyafetlerini biçimlendirmeli, şekillendirmelidir.”