AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayının ismi Hande Fırat’tan geldi!

Yayın tarihi: 6 Ekim 2023 Cuma 3:21 pm - Güncelleme: 6 Ekim 2023 Cuma 3:34 pm

Hande Fırat AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayının Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen olabileceğini söyledi.

Türkiye’de yerel seçimler yaklaşırken partilerin adayları ile ilgili kulisler ortaya çıkmaya başladı. AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı ile ilgili bugüne kadar Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski Şehircilik Bakanı Murat Kurum, eski Ulaştırma Bakanı Adil Karaismalioğlu gibi pek çok isimler gündeme geldi.

İktidara yakınlığı ile bilinen Hande Fırat, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayıyla ilgili yeni bir iddia ortaya attı. Erzurum’a gidip, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’le görüşen Hande Fırat, Sekmen’i öve öve bitiremedi. Fırat’ın yazısına “Dadaşlar şehrinden sonra sıra İstanbul mu” başlığını koyması dikkat çekti.

Sekmen’in İstanbul’da Samandıra Belde Belediye Başkanlığı ve Kartal’daki iki dönem belediye başkanlığı tecrübesini Erzurum Belediye Başkanlığı’na yansıttığını söyleyen Fırat, “Dadaş’lar şehri Erzurum son gittiğimden bu yana bambaşka bir şehir olmuş.” dedi.

Hande Fırat ardından da “İstanbul’da iki dönem milletvekilliği tecrübesi dikkate alındığında AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları arasında adının geçmesi kimseyi şaşırtmasın!” ifadelerini kullandı.

Hande Fırat ve Bakan Vahit Kirişçi hakkında suç duyurusu

MEHMET SEKMEN KİMDİR?

Mehmet Sekmen 1958 yılında Erzurum’un Pazaryolu ilçesinde dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olan Sekmen, iş hayatına 1980 yılında Vakıfbank’ta yönetici olarak başladı. Sekmen, 1985 yılında mali müşavir oldu. 1980-1990 yılları arasında özel sektörde CEO ve holding finans yöneticiliği görevlerinde bulundu. Aktif siyasi hayatına Milli Gençlik Vakfı Kartal İlçe Başkanı olarak başladı. Ardından 1989 yılında Refah Partisi Kartal İlçe Başkanlığı görevine getirildi. 1992 yerel seçimlerinde Samandıra Belde Belediyesi Başkanlığı’na seçildi. 27 Mart 1994 yerel seçimlerinde Kartal Belediye Başkanı oldu. 1999 seçimlerinde tekrar kazanarak Kartal’a 2. dönem Belediye Başkanı oldu.
2002 yılında yapılan genel seçimlerde 22. Dönem AKP İstanbul Milletvekili oldu. TBMM’de sırasıyla Plan Bütçe Komisyonu, Çevre Komisyonu ve Bayındırlık Komisyonu’nda yer aldı. 2003-2005 yılları arası Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı Danışma Kurulu Üyeliği görevini ifa etti. 27 Temmuz 2007 seçimlerinde 23. Dönem AKP İstanbul Milletvekili olarak siyasi hayatına Parlamento’da devam etti. Bu süre zarfında sırasıyla Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğü, Erzurum’un da içinde olduğu Doğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğü görevlerini başarıyla yürüttü. AKP Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı, Karadeniz Bölge Koordinatörlüğü ve Ege Bölgesi Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.
Mehmet Sekmen, 30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019’da yıllarında yapılan yerel seçimlerde büyük bir oy çoğunluğuyla Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi.
Mehmet Sekmen, 10 yıl Kartalspor Futbol Kulübü’nün Başkanlığı görevinde bulundu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen