AKP’nin EYT tarihi değişti!

Yayın tarihi: 12 Aralık 2022 Pazartesi 5:11 pm - Güncelleme: 12 Aralık 2022 Pazartesi 5:15 pm

Milyonlarca vatandaşın beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde tarih değişti.  Daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT’nin Aralık ayında meclise geleceğini söylemişti. AKP’den bugün yapılan açıklamaya göre EYT düzenlemesi takvimi Ocak ayında mecliste görüşülecek.

Emeklilikte yaşa takılanlara yönelik düzenlemede tarih değişti. Kafalardaki en büyük soru işaretiyse emeklilik için yaş şartının getirilip getirilmeyeceği. EYT konusunda son sözü AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek.

Daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından EYT’nin Aralık ayında meclise geleceğini söylemişti. AKP’den bugün yapılan açıklamada EYT düzenlemesinin 2023’ün ocak ayında başlayacağı duyuruldu.

EYT’liler için yeni yaş iddiası!

ARALIK’TA GELECEK DENMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesine ilişkin yaptığı konuşmada, “1,5 milyon EYT’liyi ilgilendiren düzenlemeyi Aralık ayı içerisinde Meclis’e takdim edeceğiz. Yeni yılla birlikte EYT devreye girmiş olacak. Yaş şartını kaldırsak emekli olacak 1,5 milyon insan var. EYT’de yaşı bekleyenlerin yüzde 87’si bir işte çalışıyor. Yaş haddi tutan herkese prim şartını kaldıramayız. Özel sektör kıdem tazminatı sorunuyla karşı karşıya kalacaktır. Kimse endişe etmesin bu sorun Meclis’te çözülmüş olacak” ifadelerini kullanmıştı.