AKP’nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen kimdir?

Yayın tarihi: 7 Ocak 2024 Pazar 3:23 pm - Güncelleme: 7 Ocak 2024 Pazar 3:23 pm

AKP’nin Erzurum Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen olurken adayın hayatı ve kariyeri ile ilgili bilgiler  merak konusu oldu. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olan Mehmet Sekmen kimdir, nerelidir?

Yerel seçimlere 3 ay kala AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan büyükşehir adaylarını açıklarken Erzurum’dan kimi aday gösterdiklerini de açıkladı. Erzurum Belediyesi Başkan adayı Mehmet Sekmen kimdir, kaç yaşında? İşte Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mehmet Sekmen hayatı ve kariyeri ile ilgili bilgiler.

MEHMET SEKMEN KİMDİR?

Mehmet Sekmen, 1958 de Erzurum Pazaryolu Kılıççı Köyünde doğdu. İlkokula doğduğu köyünde başlayan SEKMEN, İstanbul Fatih İmamhatip lisesinden mezun oldu. İstanbul Üniversite İşletme Fakültesini bitirdikten sonra Ankara’da bankacılık ihtisasını tamamladı. Gençlik yıllarından bu güne kadar çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler aldı.

İş hayatına bir kamu bankasında yöneticilik yaparak başladı. 1985 yılından sonra mali müşavirlik ve özel sektörde holding finans yöneticiliği yaptı. Aktif siyasi hayatına Milli Gençlik Vakfı Kartal İlçe Başkanı olarak başladı. Ardından 1989 yılında Refah Partisi Kartal İlçe Başkanlığı görevine getirildi. 1992 yerel seçimlerinde Samandıra Belediye Başkanlığına seçildi. 27 Mart 1994 Yerel Seçimlerinde Kartal Belediye Başkanı oldu. 1999 seçimlerinde tekrar kazanarak Kartal’da 2. Dönem Belediye Başkanı olarak hizmet etti. 10 yıl Kartal Spor Klübü Başkanlığı yapan SEKMEN, Kartal Sporun altyapısını kurarak aynı zamanda 2. Lig Klüpler Birliği Başkanlığı görevinde bulundu. Kartal Spor Güreş Klübü kurarak spor alanındaki hizmetlerine devam etti. 2002 yılında yapılan Genel Seçimlerde 22. Dönem İstanbul Milletvekilliği’ne seçildi. TBMM’de sırasıyla Plan Bütçe Komisyonu, Çevre Komisyonu ve Bayındırlık Komisyonunda görevler yaptı.

2003-2005 arası Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı Danışma Kurulu Üyeliği yaptı. 27 Temmuz 2007 seçimlerinde 23. Dönem İstanbul Milletvekilliğine seçildi. Bu zaman aralığında sırasıyla Güney Anadolu Bölge Koordinatörlüğü, Erzurum’unda içinde olduğu Doğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğü yaptı. AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı ve Karadeniz Bölge Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı ve Ege Bölgesi Koordinatörlünü yapmıştır. Evli 4 dört çocuk babasıdır.

Kaynak: TELE1