AKP’nin beton tutkusu! İstanbul Karaburun Kumsalı’ndaki rant betonuna yargı ‘Dur’ dedi

Yayın tarihi: 10 Nisan 2023 Pazartesi 9:52 am - Güncelleme: 10 Nisan 2023 Pazartesi 10:07 am

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, AKP’li Arnavutköy Belediyesi’nin endemik bitki türlerinin yer aldığı Karaburun Kumsalı’na beton dökmesine dair açıklamada bulunarak Karaburun Kumsalı’nda yapılan çalışmaya karşı İBB’nin açtığı davayı kazandığını duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, AKP’li Arnavutköy Belediyesi’nin korunması gereken ve endemik bitki türlerinin yer aldığı Karaburun Kumsalı’na beton dökmesine ilişkin açtıkları davayı kazandıklarını, İBB ekiplerinin bölgeye giderek devam eden çalışmanın kıyı kanununa, mahkeme kararına ve mevcut imar planlarına aykırı olduğunu tebliğ ettiğini duyurdu.

BirGün, imar planlarında ‘Özel korunması gereken alan’ notunun da yer aldığı belirtilen kumsalın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından AKP’li Arnavutköy Belediyesi’ne tahsis edildiğini gündeme taşımıştı.

İstanbul’da scooterlar için yeni kararlar

İBB, Arnavutköy’deki Karaburun Sahili ve kumsalına dair özel çalışma yapmış ancak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da korunması için talimat verdiği kumsal için hazırlanan projeler Kanal İstanbul projesinin rezerv alanında kaldığı gerekçesiyle Arnavutköy Kaymakamlığı, jandarma ekipleri ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından engellenmişti.

Twitter paylaşımında söz konusu planlara da atıfta bulunan Gökçe, “Endemik türleri de barındıran, bakmaya doyulamayacak güzellikteki bölgemizi beton dökerek düzenlemek yerine bölgenin ekolojisine uygun şekilde koruyarak düzenlemek için belediyemizin planları mevcuttur” dedi.

Gökçe paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

“Karaburun kumsalında yapılan çalışmaya karşı Belediyemizce dava açılmış, bu dava da kazanılmıştır.

Bugün de ekiplerimiz bölgeye giderek süren çalışmanın kıyı kanununa, mahkeme kararına, mevcut imar planlarına aykırı ve hukuka uygun olmadığını tebliğ etmiştir.

Bütün bunlara rağmen çalışma yapılan alan Bakanlık yetkisindeki rezerv alan olduğu için Arnavutköy Belediyesi hukuka uygun olmayan ve bölgenin ekolojik yapısına aykırı uygulamasına düne kadar devam etmiştir.

Endemik türleri de barındıran, bakmaya doyulamayacak güzellikteki bölgemizi beton dökerek düzenlemek yerine bölgenin ekolojisine uygun şekilde koruyarak düzenlemek için belediyemizin planları mevcuttur”