AKP’li vekilden ‘yanlış tedavi’ iddiası! Doktor hakkında soruşturma başlatıldı

Yayın tarihi: 2 Aralık 2022 Cuma 1:49 pm - Güncelleme: 2 Aralık 2022 Cuma 1:49 pm

Gribal enfeksiyon şikayetiyle gittiği özel bir hastanede doktorun kendisine kalp ve solunum kaslarını yavaşlatan bir ilaç verdiğini iddia eden AKP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok’un doktor hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla soruşturma başlatıldı.

AKP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, AA muhabirine, gribal enfeksiyon şikayetiyle Ankara’da gittiği özel bir hastanenin acil servisinde yaşadıklarını anlattı. Vücut kırgınlığını gideren serum, takviye ve vitamin almak için 30 Eylül’de eşi Nesrin Ok ile başkentteki özel bir hastaneye gittiğini söyleyen İsmail Ok, “Gribal enfeksiyon şikayetiyle gittiğim özel bir hastanede doktor bana gribal rahatsızlıkla ilgisi bulunmayan, kalp ve solunum kaslarını durduran, yavaşlatan bir ilaç vermiş” dedi. Ok, bunun ameliyat öncesi yoğun bakıma girecek hastalara uygulanan bir ilaç olduğunu dile getirdi.

Ok, eşi Nesrin Ok’un tepkisinin ardından uygulanan kalp masajıyla hayata döndürüldüğünü söyledi.

Ok, Ankara Şehir Hastanesinden taburcu olduktan sonra 7 Ekim’de kendisine yanlış tedavi uygulandığı iddiasıyla şikayetçi olduğunu ve savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

İLACI VEREN PROFESÖR HAKKINDA ‘FETÖ’ İDDİASI

Kendisine bu ilacın verildiğini hem hastane yönetimi hem de doktorun doğrulamasından sonra soruşturmanın derinleştirildiği bilgisini paylaşan Ok, şöyle konuştu:

“Bana bu ilacı veren tıp profesörünün FETÖ’den daha önce 6 yıl 10 ay ceza aldığını öğrendim, haliyle dehşete düştüm. Bu kadar olay peşi sıra tesadüfen olur mu? Başka yorumlar yapar başka şeyler de söylerdim ama şu anda olay yargıda olduğu için soruşturma safhası da halen devam ediyor dolayısıyla çok ayrıntıya girmiyorum ama şunu da özellikle vurgulamak istiyorum: Kalp ve solunum kaslarını durduran ilaç verildikten sonra kalbim duruyor. Bir insanın kalbine tabancayla ateş etmek neyse bu ondan farklı mı? Önce Allah sonra eşim daha sonra oğlumun doktor olması ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın, devletimizin olaya el koyması sonucunda bugün tekrar hayattayım. Bu süreç bu kadar tesadüflerle izah edilebilir mi? Bunların hepsinin tesadüf olup olmayacağının kararını yüce yargı verecek.”