AKP’li Turan’a engelli bireylerden tepki! Paylaşımını kaldırdı

Yayın tarihi: 3 Aralık 2022 Cumartesi 4:14 pm - Güncelleme: 3 Aralık 2022 Cumartesi 4:14 pm

AKP’li Bülent Turan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı. İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği, Turan’a “3 Aralık kutlanmaz” diyerek tepki gösterdi. Turan tepkilerin ardından paylaşımını sildi.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, sosyal medya hesabından ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’yle ilgili paylaşım yaptı.
Turan, “Engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü yürekten kutluyor, esenlikler diliyoruz. Bir gün değil, her gün yanınızdayız” ifadelerini kullandı.

“3 ARALIK KUTLANMAZ”

Turan’ın paylaşımı engelli bireylerin tepkisine yol açtı. İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği’nin kurucu başkanı avukat-aktivist Sedef Erken, Turan’a “3 Aralık kutlanmaz” diyerek tepki gösterdi.

“SİZ KONUYU HİÇ BİLMİYORSUNUZ”

Erken, Turan’a verdiği yanıtta, “Siz bu konuyu belli ki hiç bilmiyorsunuz, partinizin grup başkan vekilisiniz, hiç mi verilen soru önergelerini okumuyorsunuz, hiç mi istatistiklere bakmıyorsunuz, engelli anneleri çalışamıyor, emekli olamıyor, açtık açıyoruz dediğiniz kadrolara atama yapılmıyor, haberiniz yok mu? Bir de günümüzü kutlamışsınız, kutlanmaz diyoruz beyefendi 3 Aralık kutlanmaz. Bu günü anlamak istiyorsanız bir tekerlekli sandalyeye binin o meclis binasından 500 metre ilerleyebilin size ödül vereceğiz. Daha kaldırımda yürüyemiyor engelliler bu ülkede peheey.” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞIMINI KALDIRDI

Turan, İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği ve engelli bireylerin tepki göstermesi üzerine paylaşımını kaldırdı.

AKP’li Bülent Turan’dan ‘HDP’ yanıtı