AKP’li troller dalga geçmişti! Erdoğan Kılıçdaroğlu’nun teknoloji hamlesini ‘müjde’ diye verecek

Yayın tarihi: 22 Eylül 2022 Perşembe 12:02 pm - Güncelleme: 22 Eylül 2022 Perşembe 12:05 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaklaşık bir yıl önce vadettiği ‘gençlere yönelik ÖTV indirimi’ projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. İktidara yakın yandaş gazetelerin iddiasına göre, Erdoğan CHP’den kopyaladıkları projeyi 28 Ekim’de açıklayacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 4 Eylül 2021’de açıkladığı, gençlere yönelik ÖTV indirimi vaadi AKP’li trollerin hedefi olmuştu.
Kılıçdaroğlu’nun vaadi AKP kurmaylarını harekete geçirdi. İktidara yakın gazetelerin aktardığı bilgiye göre; AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP’den kopyaladıkları ‘ÖTV indirimi’ vaadini 28 Ekim’de açıklaması bekleniyor.

KILIÇDAROĞLU GEÇEN YIL VADETMİŞTİ

Videoda “Sevgili gençler, çalışmalarımızı tamamladık. Size güzel haberler vereceğim için ayrı bir heyecanlıyım. Biliyorum, bu iktidarın elinden en çok siz çektiniz, bu yüzden önceliğim de siz olacaksınız. Bu videoyu atın fava” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, “Gençlerin ilk cep telefonu ve oyun konsolu alımlarında ÖTV sıfırlanacak. İlk internet aboneliklerinden vergi alınmayacak ve indirimli paketlere ulaşmaları sağlanacak” ifadelerini kullanarak gençlere 6 vaadinden birini açıklamıştı.

TROLLER HEDEF ALMIŞTI

Gençlere yönelik teknolojik cihazlardaki ÖTV kolaylığı vaadi, AKP’li trollerin hedefi olmuştu. Projenin gerçekçi olmadığı ve kamu zararına yol açacağı gerekçesiyle Kılıçdaroğlu’yla dalga geçen AKP yandaşı bazı isimlerin, Erdoğan’ın açıklamaları ardından arşive geçen sözleriyle ilgili ne yapacağı merak konusu oldu.

AKP CHP’NİN PROJELERİNİ KOPYALAMAYA DEVAM EDİYOR

Seçim hazırlıkları kapsamında yurttaşların lehine projeler üretmeye devam CHP’de açıklanan çoğu vaat iktidar tarafından hayata geçirilmeye devam ediyor.

Kılıçdaroğlu ve CHP kurmaylarının dillendirdiği ancak AKP’nin üzerine konduğu bazı vaatler şunlar:

-Vergisiz asgari ücret: CHP, “Asgari ücretten gelir vergisi almayacağız” dedi. AKP iktidarı, Ocak 2022’den itibaren asgari ücret ile diğer ücretlerin asgari ücret kadar olan bölümünden gelir vergisini kaldırdı.

-Asgariye çifte zam: CHP’nin, “asgari ücrete altı ayda bir zam yapılacağı” yönündeki vaadi, 2022’de AKP tarafından yaşama geçirildi. Ocak ve temmuzda iki kez zamlanan asgari ücret net 5 bin 500 liraya yükseldi.

-Emekliye bayram ikramiyesi: CHP, 2015 ve 2018 bildirgelerinde emeklilere yönelik “ramazan ve kurban bayramlarında birer maaş ikramiye” sözü verdi. 2015’te “Kaynak nerede” diye soran AKP, bu düzenlemeyi 2018 seçimlerinin hemen öncesinde yaşama geçirdi, sandığa günler kala emeklilere ilk ikramiye ödemesi yapıldı.

-3600 ek gösterge: CHP 2018’de “Öğretmenlere, hemşirelere, polise, din görevlilerine, ceza infaz ve koruma memurlarına 3600 ek gösterge vereceğiz” vaatlerinde bulundu. Bu konuda adım atmakta uzun süre direnen AKP, geçen temmuzda Meclis’in kapanmasına günler kala söz konusu düzenlemeyi yasalaştırdı.

-Askerlik süresi: CHP’nin 2018’deki “Askerlik süresini kısaltacağız” vaadi de bir yıl sonra AKP tarafından yaşama geçirildi. Haziran 2019’da yapılan düzenlemeyle zorunlu askerlik 12 aydan altı aya indirildi.

AKP KYK FAİZLERİNİ SİLDİ, HALK KILIÇDAROĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu‘nun gençlere KYK kredileriyle ilgili yaptığı ‘faizleri ödemeyin’ çağrısının ardından AKP kurmayları jet hızıyla harekete geçmişti. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK kredilerindeki faizlerin silindiğini açıklamasının hemen ardından ise yurttaşlar sosyal medyada Kılıçdaroğlu’na teşekkür etmişti. #TeşekkürlerKılıçdaroğlu etiketiyle binlerce paylaşım yapılırken, Kılıçdaroğlu Twitter’da TT olmuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan gençlere: Size ikinci el parasına araba aldıracağım