Kemal Kılıçdaroğlu’ndan gençlere: Size ikinci el parasına araba aldıracağım

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2022 Pazartesi 9:32 pm - Güncelleme: 26 Temmuz 2022 Salı 2:13 am

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda sıfır KM otomobillerde ÖTV’yi düşüreceğini söyleyerek, “İkinci el fiyatına sıfır otomobil alacaksınız” dedi. Kılıçdaroğlu gençlere verdiği ilk otomobilde yüzde sıfır ÖTV sözünün hala geçerli olduğunu söyledi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu beklenen paylaşımını “Birkaç ay araç almayı ertelerseniz, Bay Kemal olarak sözümdür: İkinci el araba parasına, sıfır araba aldıracağım sizlere” sözleriyle yaptı.

KYK faizleri silindi ‘Teşekkürler Kılıçdaroğlu’ etiketi TT oldu

“İKTİDARA GELDİĞİMİZDE ÇÖZECEĞİMİZ SORUNLAR MUHALEFETTE ZAMAN ALIYOR”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yayınladığı videoda şu ifadeleri kullandı:

“İktidara geldiğimizde ivedilikle çözeceğimiz sorunlar muhalefetteyken zaman alıyor. İnatla hayat kalitenizi düşürmeye çalışan ceberut bir iktidar var karşımızda. Oysa milletimiz çok mütevazı bir evi bir arabası huzurlu bir ailesi olsun isteniyor bu bile çok görülüyor insanımıza.”

“YOKSULLARIN ÜSTÜ ÇİZİLDİ”

Türkiye’deki ekonomik yapının bozulduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Yoksulların üstü çizildi. Orta sınıfın altındaki haneler dibe düşürüldü. Tipik orta sınıf içi sınıfı çocukların basamakları tırmanarak standartları atlama olasılığı ellerinden alındı. İktidar sadece çantacılara mafyalara çalıştı” dedi.

“2’NCİ EL FİYATINA SIFIR OTOMOBİL ALACAKSINIZ”

Kılıçdaroğlu gençlere daha önce verdiği ilk otomobilde ÖTV’yi sıfırlayacağız sözünü tekrarlayarak, “İşte bugün ivedilikle yapacağımız iyileştirmeleri hatırlatmak için mutfağıma davet ettim. Gençlere ilk otomobilinde sıfır ÖTV sözüm baki. İktidara geldiğimizde ilk yapacağımız iş 1,6 motor otomobillerde vergileri bugünün 4’te 1’i oranında indirmek olacak. Hafif ticari araçlarda da vergileri indireceğiz. İkinci el parasıyla sıfır araba alabileceksiniz. Tek yapmanız gereken araba almayı biraz ertelemek ve kısa bir süre iktidarımızı beklemek” ifadelerini kullandı.

Uygulamanın lüks araçları kapsamayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bu bahsettiğim uygulama lüks araçlar için olmayacak. Açık konuşayım, zenginin, çok kazananın vergilendirilmesi taraftarıyım. Bu ülkede çok kazanan fakirin, fukaranın hayatının iyileşmesi için de beyt-ül male katkıda bulunmak zorundadır. Saray, yoksuldan aldı, sermayeye verdi. Ben bu parayı, yeniden yoksula transfer etmek için lüks tüketimden vergi alma taraftarıyım. Sermayeye karşı değilim. Ama herkesin kendi payına düşeni ödemesi gerekir. Tekrar ediyorum. Bizler iktidara gelinceye kadar, araba alımını öteleyin. Araba almayın. Geldiğimizde halkımızın en çok rağbet gösterdiği araç segmentlerinde ÖTV’yi çizeceğiz. ÖTV’yi de lüks araç alanlara uygulayacağız. Onlar da güzel güzel ödeyecekler vergilerini ülkelerine” dedi.

“BİRAZ SABIR”

Otomotiv sektörüne de seslenen Kılıçdaroğlu, “Otomotiv sektörü de bana darılmasın. Onlar da biraz sabretsinler. ÖTV problemini çözdüğümüzde kayıplarını çok hızlı telafi ederler. Zaten böyle devam ederse, onlar da biliyorlar ki onlar için de yolun sonu görüldü. Bu yüzden hep birlikte biraz sabır. Sonrası hepimiz için aydınlıktır” ifadelerini kullandı.