AKP’li Özşavlı’dan DEVA Partili Yeneroğlu’na destek

Yayın tarihi: 22 Haziran 2022 Çarşamba 1:03 pm - Güncelleme: 22 Haziran 2022 Çarşamba 1:03 pm

AKP Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında isim vermeden DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu’na edilen hakareti eleştirerek “Bir polis, seçilmiş milletvekiline hakaret ettiği zaman gereği yapılmalı. O polis, milletvekiline hakaret ederek haddini aşmıştır, saygısızlık yapmıştır” dedi.

AKP Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Özşavlı, Ankara’da DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu’na parmak sallayarak “Senin gibi tiplere belli ne olduğu, ahlaksız sensin lan, adam gibi konuş, ağızlara bak milletvekiliymiş” ifadelerini kullanan polise tepki gösterdi.

“Bir milletvekili nasıl ki bir polise yumruk atamaz; bölücü, ayrıştırıcı faaliyette bulunamazsa, bir milletvekiline de saygısızca, parmak sallayarak konuşulamaz” ifadesini kullanan Özşavlı, konuşmasına şöyle devam etti:

“Birkaç hafta önce son derece haksız bir şekilde, İstanbul’da köprüye pankart asmaya çalışanlara, polislerimiz sağduyulu bir şekilde milletvekillerine küfür, hakaret etmeden, makama duyduğu saygıdan ötürü vücudunu siper yaptı ve görevini yerine getirdi. Yine bir gösteride, DBP’li milletvekili polisimize yumruk attı, bu görüntü hepimizin canını yaktı. Dokunulmazlığının kaldırılması gerekir, şiddetle kınıyoruz.”

“HADDİNİ AŞMIŞTIR, SAYGISIZLIK YAPMIŞTIR”

Hangi partiden olursa olsun bir milletvekiline hakaret edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Halil Özşavlı, “O polis, milletvekiline hakaret ederek haddini aşmıştır, saygısızlık yapmıştır” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Ankara’da bir polis amiri, Somali mutfağına ait Saab Resotran’ın açılışında polisin tabelayı kaldırmasına tepki gösteren Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu’na hakaret etmesi tepkilere yol açmıştı.

Tartışmada polis amiri, Yeneroğlu’na karşı “Senin gibi tiplere belli ne olduğu, ahlaksız sensin lan, adam gibi konuş, ağızlara bak milletvekiliymiş” ifadelerini kullanmıştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ise Kızılay’da ‘polise hakaret ettiği’ gerekçesiyle DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu hakkında suç duyurusunda bulunulacağını duyurmuştu. Yeneroğlu’na hakaret eden polisin ‘uyarıldığı’ belirtilen açıklamada, Yeneroğlu için, “Teşkilatımıza yönelik düşmanlığı herkesçe bilinen milletvekili” denilmişti.

AKP’li vekilden DEVA Partili Yeneroğlu’na destek!