AKP’li Özlem Zengin, Hasan Bitmez için başsağlığı diledi sosyal medya ayağa kalktı

Yayın tarihi: 14 Aralık 2023 Perşembe 2:38 pm - Güncelleme: 14 Aralık 2023 Perşembe 2:44 pm

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez’in ölümünün ardından başsağlığı diledi. Mesaja sosyal medyada tepki yağdı.

Önceki gün TBMM’de kürsüdeyken hükümetin İsrail politikalarıyla ilgili bir konuşma yaparken fenalaşıp hastaneye kaldırılan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez bugün hayatını kaybetti.

Bitmez’in son sözleri “Vicdan azabından kurtulsanız, tarihin azabından kurtulamayacaksınız. Tarihin azabından kurtulsanız, Allah’ın gazabından kurtulamayacaksınız” şeklindeydi ve hükümetin İsrail’le yapılan ticari anlaşmaları iptal etmemesi üzerineydi.

Meclis tutanaklarına göre AKP sıralarından fenalaşan Bitmez’e yönelik “İşte Allah’ın gazabı…” sözleri söylendi.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, görüntülerde Bitmez yere düşmeden önce Zengin’in ayağa kalkarak elini kolunu salladığına, Bitmez yığıldıktan sonra bağırmayı sürdürdüğüne dikkat çekti.

Saymaz, “Zengin, ‘Arka sıralardaki AK Partilileri’ bahane ederek inandırıcılıktan uzak bir savunma yapıyor. Zaten bir milletvekilinin ‘Allah’ın gazabı böyle olur’ demiş olması için Bitmez’in düştüğünü görmesi lazım. Haydi, arkadakiler görmedi, diyelim. En önde oturan ve ayakta olan Zengin de mi görmedi? O an… Ne söylüyordu? Yoksa ‘Allah’ın gazabı böyle olur!’ mu diyordu?” ifadelerini kullandı.

Bitmez’in ölümünün ardından Özlem Zengin bir taziye mesajı yayımladı. Ancak sosyal medyada kendisine önceki gün oturumda yaşananlar hatırlatıldı. Meclis’teki mangal partisi de bir diğer tepki çeken konuydu.

Saadet Partili Hasan Bitmez hayatını kaybetti

TELEFONLARIMIZA CEVAP VERMEDİ

Bu arada TELE1’in konuya dair görüşünü almak için aradığı Zengin telefonlarımıza cevap vermedi.

Zengin’in mesajına tepkiler şöyle:

Hasan Bitmez’in vefatı sonrası siyasilerden peş peşe mesajlar

Kaynak: TELE1