AKP’li Orhan Miroğlu: Bölgede MHP ile ittifakımız eleştiriliyor

Yayın tarihi: 13 Ocak 2023 Cuma 2:26 pm - Güncelleme: 13 Ocak 2023 Cuma 2:26 pm

AKP MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri’nde halkın MHP ile ittifaklarını eleştirdiklerini söyledi. Miroğlu, “Yaptığımız ittifak hükümette bir ortaklık, siyasetin bütün alanlarında ortaklık değil” dedi.

Eski Mardin Milletvekili ve AKP MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, Habertürk TV’ye konuk oldu Miroğlu, partisinin Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile ittifak yapmasının Doğu ve Güneydoğu’da nasıl karşılandığına ilişkin soruya şöyle yanıt verdi:

HDP’den AKP’li Miroğlu’nun ‘fırsat’ çağrısına yanıt!

“Bölgede tabi ki bu eleştiriliyor. Ama MHP teşkilatlarıyla bir sorun falan yaşamıyoruz. Bu arkadaşlarımız bölgedeki politikalarımızla çatışan, çelişen bir siyasi tavır koymuyorlar ortaya. Ama tabi bizim MHP’yle yaptığımız ittifak hükümette bir ortaklık, siyasetin bütün alanlarında ortaklık değil. Böyle yorumladığınız zaman her partinin farklı fikirleri olduğunu görürsünüz. Sayın Babacan’ın, Davutoğlu’nun söylediği şeyler İYİ Parti’yi memnun ediyor mu? Hatta CHP’yle ve tabanıyla ne kadar uyumlu? Bunlar bir Türkiye’nin siyasi gerçeği. Henüz aşılabilmiş değil.”

 

Akşener AKP’li Orhan Miroğlu’nun yeğenine rozet taktı