HDP’den AKP’li Miroğlu’nun ‘fırsat’ çağrısına yanıt!

Yayın tarihi: 6 Kasım 2022 Pazar 9:37 am - Güncelleme: 6 Kasım 2022 Pazar 9:37 am

AKP’nin heyetinin “Anayasa teklifi” ziyaretlerinin ardından AKP MKYK üyesi Orhan Miroğlu’nun ‘fırsat’ çağrısına HDP’den yanıt geldi. HDP’li Beştaş, “Bizim önümüze çıkan bir fırsat yok, sadece bir ziyaret var” dedi.

AKP heyeti, PKK’nın siyasi kolu olduğunu söylediği HDP’yi Anayasa değişikliği teklifi gündemi ile ziyaret etti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın başkanlığında ziyaret iktidarın ‘terör örgütü’ söylemleri ile çeliştiği için tepki topladı. HDP,  türban konusunun referanduma götürülmesine karşı olduklarını belirtirken TBMM’de değişikliğe destek verilip verilmeyeceği konusunda karar vermediklerini bildirdi.

AKP’nin tepki toplayan ziyaretinin ardından ise ittifak çağrısı olarak yorumlanan bir çıkış geldi. AKP MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, Twitter hesabından HDP ziyaretinin fotoğrafını paylaşarak, “Fotoğrafa, ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyon belgesinin felsefesi üzerinden de ayrıca bakılabilir. Siyasi diyalogsuzluğa bahane üretmek en kolayı! Cumhuriyetin 100.Yılına girerken yeni diyaloglara gerekçe üretmek daha iyi! Yeter ki, HDP karşısına çıkan fırsatları, bu defa da ıskalamasın!” notunu düştü.

HDP’DEN YANIT: HANGİ YOLDA YÜRÜDÜĞÜMÜZÜ BİLİRİZ

HDP Grup Başkanvekilİ Meral Danış Beştaş, Miroğlu’nun ‘çağrısına’ yanıt verdi.  Halk TV’ye konuk olan Beştaş şunları söyledi: 

“Bizim önümüze çıkan bir fırsat yok, sadece bir ziyaret var. Yıllardır bu hikaye hep dönüp dolaşır. Bunlar çok iyi niyetli değil. Bizim üzerimizden yapılan tartışma bir katkı yapmayacak. Miroğlu ya da başkası kendi yorumunu yapar. Biz hangi yolda yürüdüğümüzü biliriz. Bizim felsefemiz çok net. Anayasal değişikliğin neden bu dönem geldiğini parti içerisinde tabi ki tartışacağız”

 

AKP’nin HDP ziyaretine tepkiler büyüyor! ‘Türkiye bu iki yüzlülüğü hak etmiyor’