AKP’li Mehmet Metiner’in ‘gönlündeki aday’: Reis olmazsa bir oy da bizden

Yayın tarihi: 12 Nisan 2022 Salı 11:30 am - Güncelleme: 12 Nisan 2022 Salı 11:33 am

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, Millet İttifakı için ‘gönlündeki cumhurbaşkanı adayını‘ açıkladı, “Reis aday olmazsa bir oy da bizden” dedi.

Tv100’de yayınlanan ‘Taksim Meydanı’ programına konuk olan eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner’e Millet İttifakı için ‘gönlündeki aday’ soruldu.

Metiner, “Tam bir halk adamı” diyerek, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının Gürsel Tekin olması gerektiğini söyledi. Canlı yayında CHP’li Tekin ise “Oy verir misin?” diye sordu. Metiner, soruya Metiner, “Reis aday olmazsa bir oy da bizden olsun” diye yanıt verdi. Tekin ise, “Allah Razı olsun” dedi.

‘ADIYAMANLILAR ŞAHİT’

Geçmiş dönemde partisinde liyakatsiz milletvekili tercihleri olduğunu belirten Metiner, “Geçmiş dönemde bizim partimizde oldu; aşçısını yapıyor, doktorunu yapıyor” diyerek özeleştiride bulundu.

Kendisinin vekil olduğu dönemde hiçbir liyakatsiz işinin olmadığını söyleyen Metiner, Adıyamanlıları şahit gösterdi ve şunları söyledi: “Liyakat dolayısıyla herhangi bir akrabanın siyasi yakınlıktan biçilmesine karşıyım ama hiçbir liyakatı olmadığı halde sadece ve yalnızca akraba olduğu için milletvekili olunmaz. Geçen sene kendi partimizde gördük bunu.”

Ümit Özdağ Mansur Yavaş’ta ısrarcı: Açıklamaları aday değilim anlamına gelmez