AKP’li Mahir Ünal’a göre Fakıbaba’nın istifası RTÜK üyeliğini etkilemez!

Yayın tarihi: 20 Ekim 2022 Perşembe 1:08 pm - Güncelleme: 20 Ekim 2022 Perşembe 1:08 pm

Ahmet Eşref Fakıbaba’nın milletvekilliğinden istifa etmesinin ardından AKP’nin RTÜK hesapları karıştı. Fakıbaba’nın istifasının ardından ilk açıklama AKP sözcüsü Mahir Ünal’dan geldi. Ünal, Fakıbaba’nın istifa kararının ‘kişisel’ olduğunu belirterek konunun RTÜK üyeliği ile ilişkilendirilmesini doğru bulmadığını ifade etti. Öte yandan RTÜK üyesi İlhan Taşcı, Fakıbaba’nın koltuğunun İYİ Parti’ye geçeceğini açıkladı.

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Ahmet Eşref Fakıbaba’nın sosyal medya hesabı üzerinden AKP’den ve milletvekilliğinden istifa etmesinin ardından açıklamada bulundu. Ünal, CNN Türk’te katıldığı programda, “İstifa dilekçesi partiye de Meclis’e de ulaşmadı. Sosyal medyadaki açıklaması kişiseldir” dedi.

RTÜK üyesi İlhan Taşcı’nın “Fakıbaba’nın AKP’den istifasıyla birlikte boş olan RTÜK Üyeliği İyi Parti’ye geçer.” açıklamasının ardından konuşan Ünal, “RTÜK’te AK Parti’nin bir üyeliği boşaldı, doğal olarak Meclis Başkanlığı üyeliği boşalan partiye bir yazıyla bunu bildirir. 12 Ekim’de Meclis Başkanlığı bir yazıyla bize bunu bildirdi, biz de buna cevaben bir yazı yazdık. RTÜK üyeliği ile ilişkilendirmeyi doğru bulmuyorum.” ifadelerini kullandı.

AKP’nin Çelebi ile yaptığı RTÜK planı Fakıbaba ile suya düştü