Kurtulmuş, Çiçek ve Tayyar ile ters düştü

Yayın tarihi: 18 Kasım 2021 Perşembe 12:36 pm - Güncelleme: 18 Kasım 2021 Perşembe 1:13 pm

AKP ve MHP arasında gerilime neden olan 50+1 tartışmasına AKP Grup Başkanvekili Numan Kurtulmuş da katıldı. Kurtulmuş, Cemil Çiçek ve Şamil Tayyar’ın aksine, “Hodri meydan” dedi.

AKP Grup Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı programda 50+1 konusuyla ilgili konuşarak, “50+1 ile herhangi bir sıkıntımız ve endişemiz yok. Hodri meydan zaten seçim 2023’te geliyor. O seçimde neyin ne olduğunu bütün partililer bütün yurttaşlarımız görecektir. Kural değişikliği gerekirse yetki TBMM’dedir, gündemimizde yok. Şu aşamada bunun tartışılmasının lüzumsuz olduğunu düşünüyorum.” dedi.

“ASGARİ ÜCRET HAKKANİYETLİ OLACAK”

Kurtulmuş asgari ücretle ilgili “Asgari ücretli ve emeklilerin yani dar gelirlerin ihtiyaçlarına hükümet cevap verecektir. En son memur zamlarında da bu gerçekleştirilmeye çalışıldı. Yükselen fiyatların üzerinde hakkaniyetli bir asgari ücret sağlanacaktır.” dedi..

“EKONOMİDE TEZGAH DAĞILMADI”

Kurtulmuş, “Türkiye yönetilemiyor demek çok büyük haksızlıktır. Türkiye pandemi döneminde de atması gereken adımları attı. Ekonomide tezgah dağılmadı. Türkiye iyi yönetiliyor, daha da iyi yönetilebilir. Erken seçim yok. Erken seçimin olması için siyasal şartların oluşması gerekir. Türkiye’ye yeni yatırımlar geliyor, istikrarsızlık ortamı yok.” dedi. “Ekonomide tezgah dağılmadı” diyen Kurtulmuş açıklama yaparken dolar 10,65’ti.

50+1 TARTIŞMASI

50+1 tartışmalarıyla ilgili AKP’lilerden farklı sesler çıkmaya devam ediyor. Kurtuluş, 50+1’i destekleyen açıklamalar yaparken AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar 50+1’in bir tuzak olduğunu bu tuzağı Sorosçular ve uzantılarının yaptığını söylemişti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşme sonrası, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 oy şartından şikayet ettiğini kamuoyuyla paylaşmış, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, konuya ilişkin olarak, “Anayasa toplantısında 50 +1’in hem bugün hem de gelecekte önemli sıkıntılara sebebiyet vereceğini ve Türkiye’yi bir kaosa sürükleyeceğini söyledim yine söylüyorum. Bu sözlerim iktidar ya da muhalefet yanlısı değil. Söylediğim cümleler gayet açık. 50+1 ciddi problem çıkarıyor. Gelecekte de çıkaracak.” açıklamasını yapmıştı.

Cemil Çiçek’ten ’50+1′ eleştirisi: Türkiye’yi kaosa sürükleyecek

Cumhur İttifakı’nda 50+1 krizi! Çiçek kendisini hedef alan Bahçeli’ye yanıt verdi