AKP’li Kurt, IKBY bayrağını gizleyip çözüm süreci fotoğrafıyla Leyla Zana’yı övdü

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2023 Pazartesi 12:31 pm - Güncelleme: 31 Temmuz 2023 Pazartesi 12:43 pm

AKP MKYK üyesi Abdurrahman Kurt, hakkında aldığı ödüller nedeniyle iddianame hazırlanan eski milletvekili Leyla Zana’yı övdü. Kurt’un paylaştığı fotoğrafta IKBY bayrağını gizlemesi dikkat çekti.

AKP MKYK üyesi Abdurrahman Kurt, hakkında Türkiye’nin “savaş halinde olduğu ülkelerden” aldığı ödüller gerekçesiyle iddianame hazırlanan ve bir yıldan üç yıldan hapsi istenen eski milletvekili Leyla Zana için övgü dolu bir paylaşımda bulundu.

Twitter hesabından çözüm süreci dönemindeki bir fotoğrafı paylaşan Kurt, Zana’yı ise şu şekilde övdü: “Öyle bir geçer zaman ki… Leyla Zana değerlidir …İtidal ve muhakeme önemlidir. Kaybetmemek lazım. Bir kaç ay önce köyünde ziyaret etmiştim ve o mücadele tecrübesi ve itidali ile hala muhkem bir duruşa sahipti.”

Kurt’un paylaştığı fotoğraf çözüm sürecinin devam ettiği 2013 yılına ait. O dönem Osman Baydemir ile eski IKBY Başkanı Mesud Barzani görüşüp bir basın açıklaması yapmıştı.

Basın açıklaması için hazırlanan platformda Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağı ile Türk bayrağı yan yana yer alıyordu. Kurt’un paylaşımında IKBY bayrağını olduğu kısmı kırpması da dikkat çekti.

Leyla Zana’nın ödülleri suç sayıldı!