AKP’li Grup Başkanvekili Cahit Özkan’dan istifa iddialarına yanıt

Yayın tarihi: 15 Mayıs 2022 Pazar 1:14 pm - Güncelleme: 16 Mayıs 2022 Pazartesi 11:31 am

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın suç örgütü lideri Sedat Peker’le ilgili bir soru üzerine yaptığı Birleşik Arap Emirlikleri  açıklamalarının ardından görevden alındığı iddia edildi. TELE 1’in ulaştığı Cahit Özkan’dan iddialara yanıt geldi.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, YouTube’da Armağan Çağlayan’ın Zor Ama Yine De Sor programına katıldı. Çağlayan’ın “Birleşik Arap Emirlikleri ile kurulan ilişkinin Sedat Peker’le alakası var mı?” sorusu üzerine Özkan “Belki de şöyle bakmak lazım. BAE baktı ki Türkiye’ye dayanmadan bölgesel ve küresel olarak menfaati dışında olaylar ortaya çıkıyor… Ve teslim oldu. Ben böyle okuyorum” dedi. Açıklamanın ardından sosyal medyada Cahit Özkan’ın görevden alındığı iddia edildi. TELE 1’in ulaştığı Cahit Özkan’ın danışmanı konuya açıklık getirdi.

CAHİT ÖZKAN’IN GÖREVDEN ALINDIĞI İDDİASINA YANIT

TELE 1’in ulaştığı AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın danışmanı, Özkan’ın görevden alındığı yönündeki iddiaları yalanladı. Danışmanı Özkan’ın görevine devam ettiğini vurgulayarak sosyal medyadaki iddiaların asılsız olduğunu ifade etti.

PEKER PAYLAŞTI, AKP’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Özkan’ın söz konusu açıklamalarını suç örgütü lideri Sedat Peker de sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Paylaşımın ardından ise Ömer Çelik’ten açıklama geldi. Çelik’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Grup Başkanvekilimiz Sayın Cahit Özkan’ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır. Türkiye-BAE ilişkileri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed El Nahyan’ın ortak iradesiyle karşılıklı güven ve saygıya dayalı olarak ilerlemektedir”

 

AKP’de BAE çatlağı