AKP’de BAE çatlağı

Yayın tarihi: 14 Mayıs 2022 Cumartesi 10:46 pm - Güncelleme: 15 Mayıs 2022 Pazar 12:53 am

AKP’li Cahit Özkan’ın Sedat Peker’le ilgili bir soru üzerine yaptığı Birleşik Arap Emirlikleri açıklamaları AKP’de çatlağa neden oldu. AKP Sözcüsü Ömer Çelik’ten gece yarısı “Partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır” dedi.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, YouTube’da Armağan Çağlayan’ın Zor Ama Yine De Sor programına katıldı. Özkan programda Birleşik Arap Emirlikleri ile ilişkiler ve 2023 seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çağlayan’ın “Birleşik Arap Emirlikleri ile kurulan ilişkinin Sedat Peker’le alakası var mı?” sorusu üzerine Özkan “Belki de şöyle bakmak lazım. BAE baktı ki Türkiye’ye dayanmadan bölgesel ve küresel olarak menfaati dışında olaylar ortaya çıkıyor… Ve teslim oldu. Ben böyle okuyorum” dedi.

‘BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ TESLİM OLDU’

Özkan şunları söyledi: “15 Temmuz’un mademki finansörü, mademki Türkiye’ye kast eden FETÖ terör örgütü ve Türkiye düşmanlarının finansörü, Birleşik Arap Emirlikleri. Esas sormamız gereken soru şu: Biz buna inanıyoruz, siz inanıyor musunuz? Biz de inanıyoruz. O zaman siz niye Birleşik Arap Emirlikleri ile beraber ilişki kurmamızı istediniz?

Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi bize ‘Niye Birleşik Arap Emirlikleri’ni dışlıyorsunuz?’ dedi. Sanki Birleşik Arap Emirlikleri dünyanın tek uluslararası süjesi ve onlarla ilişki kurmadık diye Türkiye uluslararası toplumda yalnızlaştığı ifadelerini kullandılar. Yahu benim çıkarım neyi gerektiriyorsa…

Benim şöyle bakmam lazım, belki de Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye’nin istiklalini engelleyemiyor, baktı ki Türkiye’ye dayanmadan, Türkiye ile birlikte yürümeden bölgesel ve küresel anlamda kendi menfaatlerinin aleyhine bazı şeyler ortaya çıkıyor, o zaman Birleşik Arap Emirlikleri -ben böyle okuyorum çünkü- teslim oldu. İşte güvenli enerji arzının Türkiye olmadan olamayacağını uluslararası toplum kabul etti.”

‘PARTİMİZİN GÖRÜŞLERİNİ YANSITMAMAKTA’

Özkan’ın açıklamalarıyla ilgili AKP’den gece yarısı “Partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır” açıklaması geldi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik tarafından Twitter’dan yapılan açıklamada, “Grup Başkanvekilimiz Sn Cahit Özkan’ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır. Türkiye-BAE ilişkileri Cumhurbaşkanımız Sn @RTErdogan ve BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed El Nahyan’ın ortak iradesiyle karşılıklı güven ve saygıya dayalı olarak ilerlemektedir” denildi.

‘YÜZDE 75’İN ÜZERİNE ÇIKACAĞIZ’

Özkan 2023 seçimlerine ilişkin ise “Yüzde 75’in üzerine çıkacağız. Amacınız seçimleri kazanmaksa hedefiniz yıldızlar olmalı. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, acaba ‘yüzde 100 vatandaşımız niçin bizi desteklemiyor?’ hedefiyle siyaset yapıyoruz.

Şimdi bize soruyorlar. Yahu yüzde 75 dedi. ‘Bu grup başkanvekili hangi kafada?’ diye soruyorlar. Biz de diyoruz ki yüzde 53 oy oranını görmüş bir parti ve ittifak olarak yüzde 75’i hedeflememizden daha doğal ne var? Birileri yüzde 23 oy olarak yüzde 50+1 almayı hedefliyor, bunu kimse sormuyor. Ama yüzde 53 oy alan bir ittifakın yüzde 75 oy alma hedefine hayalperestlik olarak bakıyor. Biz bu hayalleri gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Son anket! Millet İttifakı fark attı, İYİ Parti yükselişte