AKP’li Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin itiraf etti: Elbette avantajlarımız var

Yayın tarihi: 3 Nisan 2020 Cuma 4:26 pm - Güncelleme: 3 Nisan 2020 Cuma 8:05 pm

AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, koronavirüs önlemleri kapsamında getirilen 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı fikrinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan geldiğini kendisinin de İçişleri Bakanı ile konuşarak kararı çıkarttığını söyledi. Şahin, “İktidar partisi mensubu olmanın avantajı elbette var” itirafında bulundu.

Koronavirüs salgını nedeniyle CHP’li belediyelerin başlattıkları yardım kampanyaları İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklanırken, Soylu, “yeni hükümet oluşturmak istiyorsunuz” sözleriyle tepki göstermişti ancak AKP’li Gaziantep ve Konya Büyükşehir Belediyelerinin de kampanya düzenledikleri ortaya çıkmıştı.

Soylu’ya zor soru: Yardım kampanyası başlatan Gaziantep Belediyesi de başka devlet mi kurmak istiyor?

Sözcü gazetesinden Nevşin Mengü’nün sorularını yanıtlayan Şahin, İçişleri Bakanlığı tarafından belediyelere getirilen ‘bağış toplama yasağını’ değerlendirdi.

“YARDIMLAŞMADA MÜKERRERLİĞİ ÖNLEMEMİZ LAZIM”

Söz konusu kararı, “Yardımlaşmada mükerrerliği önlememiz lazım. Bakanlığın bir sistemi var. Kampanya tek sistem üzerinden yürümezse yardımı tabana yaymak ve ihtiyaç sahibine ulaşmak mümkün olamaz. Çift başlılık olmamalı” sözleriyle savunan Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin sanıldığı gibi bir yardım kampanyası yürütmediğini, Gaziantep Valiliği’nin öncülük ettiği kampanyaya destek olduklarını söyledi.

Şahin, “Bizim kampanyamızın Ankara ve İstanbul’la olan farkı şu; Gaziantep Valiliği ayrı bir yardımlaşma sistemi kurmadı. Valilik, sosyal yardımlaşma sistemi üzerinden yürütüyor. İki ayrı hesap iki ayrı seferberlik yok” dedi.

Soylu’dan bağış toplamak isteyen belediyelere: Başka devlet, yeni hükümet oluşturmak istiyorsunuz

İMAMOĞLU’NA YÜKLENDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na isim vermeden eleştirilerde bulunan Şahin, “Aktif olmak sürekli ulusal basına çıkıp konuşmak değil. Görevini bilmek ve gereğini yapmaktır. Derdimizi biz bakanlarla konuşuyoruz ve çözüm yolu arıyoruz. CHP’li belediyelerle de çok uyumlu çalışıyoruz” diye konuştu.

İmamoğlu’ndan ‘Başka bir devlet oluşturma’ diyen Soylu’ya: Televizyon kameraları yaramıyor Sayın Bakana

“FİKİR MANSUR YAVAŞ’A AİTTİ”

Şahin, koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağının getirilmesi fikrinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş‘a ait olduğunu söyledi.

Soylu’nun 65 yaş üstü yasağının fikir babası Mansur Yavaş çıktı

Yavaş’la belediye başkanları arasında oluşturulan ortak Whatsapp grubu aracılığıyla görüştüklerini belirten Şahin, “Sayın Mansur Yavaş 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağı fikrini yazdı. Ben de hemen İçişleri Bakanımız ile konuştum. Aynı gün kararı çıkarttık” diye konuştu.

“İKTİDAR PARTİSİ OLMANIN AVANTAJLARI VAR ELBETTE”

Şahin, Mengü’nün ‘Sizin avantajınız da var, iktidar partisi mensubusunuz’ yorumuna, “Eyvallah elbette var. Ben yok diyemem ancak ben partilerine bakmadan tüm belediyelerimizle yardımlaşıyoruz” diye yanıt verdi.

Şahin, “Biz bir insanın bile canına zarar gelmesin noktasındayız. Partiler üstü bir bakış açısı ortaya koymamız gerekiyor. Ben Fatma Şahin olarak öne çıkayım demiyorum. Ben 2 milyon (Gaziantep halkı) bize emanet yaklaşımını ortaya koyuyorum” ifadelerini kulllandı.