Soylu’ya zor soru: Yardım kampanyası başlatan Gaziantep Belediyesi de başka devlet mi kurmak istiyor?

Yayın tarihi: 1 Nisan 2020 Çarşamba 11:52 am - Güncelleme: 1 Nisan 2020 Çarşamba 11:57 am

Koronavirüs salgını nedeniyle Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin başlattıkları yardım kampanyaları İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklanırken, AKP’li Gaziantep ve Konya Büyükşehir Belediyelerinin de kampanya düzenledikleri ortaya çıktı. Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş konuyu gündeme getirirken Fatma Şahin’in açıklamasını da paylaştı.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise yasaklama kararını “Devlet, vali izin vermeden banka numaraları açıklayıp ‘Ben yardım topluyorum’ derseniz başka devlet, yeni hükümet oluşturmak istiyorsunuz” sözleri ile savunmuştu.

Soylu’dan bağış toplamak isteyen belediyelere: Başka devlet, yeni hükümet oluşturmak istiyorsunuz

CHP 26. Dönem Milletvekili Gazeteci Barış Yarkadaş ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin yardım çağrısını Soylu’ya ironik bir gönderme yaparak “Gaziantep’te “ayrı devlet kurma” girişimi” notu ile paylaşmıştı.

Yarkadaş, yaptığı paylaşım üzerine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in kendisini arayarak “Bu kampanyayı, malum tartışmalardan çok önce Valilikle başlatmıştık. Amacımız yardımlarda mükerrerliği önlemek ve gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmaktı. Merkezi yardım sistemini kurarak bunu yapmak istedik” dediğini aktardı.