AKP’li eski vekilden hem İBB seçimlerine hem de Gezi Davası’na tepki

Yayın tarihi: 27 Nisan 2022 Çarşamba 7:52 am - Güncelleme: 27 Nisan 2022 Çarşamba 7:52 am

AKP’li eski vekil Hüseyin Kocabıyık, sosyal medya hesabından 2019’daki İBB seçimlerine ve Gezi Davası’nda alınan kararlara eleştirilerde bulundu. Gazeteci Barış Yarkadaş da eleştiriler hakkında paylaşım yaptı.

25. ve 26. Dönem AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Twitter hesabından yargıyla ilgili bazı mesajlar paylaştı.

Kocabıyık, paylaşımlarında şunları söyledi:

Bizimki de nasıl bir kader böyle! Tüm hayatımızda CHP’nin 1946’da yaptığı seçim hilesini tenkit ettik. 2019’da İstanbul’da bir benzerini biz yaptık. Hayatımız boyunca Menderes’i ipe çeken zalim hakim ve savcılara lanet okuduk; şimdi onların benzerleri vicdansız hükümler kuruyorlar.

Hukuk dışı kararların hakim ve savcıları bizi, hayatımızı adadığımız ne kadar kutsal değer varsa onları savunamaz hale getiriyorlar. Bu karar sahipleri mazide başardığımız her şeyi yıkıyorlar aslında. Bu yıkıma dur diyecek otorite bellidir ve ondan imdat istiyoruz.

ABD Senatosu’ndan Blinken’a Kavala eleştirisi

“TARTIŞMA BAŞLATABİLİR”

Eski CHP Milletvekili gazeteci Barış Yarkadaş kendisine ait resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Hüseyin Kocabıyık’ın sözleri hakkında  “AKP eski Milletvekili Hüseyin Kocabıyık da GEZİ davası kararına isyan etmiş… Hüseyin Bey’in eşi Funda Hanım, halen Uşak Valisi… Bu iki twit, AKP içinde yeni bir tartışma başlatabilir. Bakalım kim ne diyecek? ” dedi.