AKP’li eski Bakan Hüseyin Çelik’ten AKP dönemine zehir zemberek sözler

Yayın tarihi: 16 Nisan 2023 Pazar 6:04 pm - Güncelleme: 16 Nisan 2023 Pazar 6:04 pm

Eski AKP’li Bakan Hüseyin Çelik hem AKP dönemini hem de Abdülhamit dönemini zehir zemberek sözlerle eleştirirken “Bir vatandaşa mikrofon uzatıldığı zaman cümlenin başında ‘isterse beni hapse atsınlar’ diyorsa o ülkede sıkıntı vardır. Sultan Abdülhamid zamanında da bu böyleydi.” ifadelerini kullandı.

AKP döneminde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı görevlerinde bulunan Hüseyin Çelik YouTube’de Elips Tv’ye açıklamalarda bulundu.

Hala AKP’de Üst Kurul Delegesi olarak görev yapan Çelik, şunları söyledi:

Bugün için söylüyorum. Bir vatandaşa mikrofon uzatıldığı zaman cümlenin başında ‘isterse beni hapse atsınlar’ diyorsa o ülkede sıkıntı vardır. Sultan Abdülhamid zamanında da bu böyleydi. Osmanlı devletinin yaptığı bütün borçlanmaların yüzde 20si Sultan Abdülhamid dönemindedir. 1881’de Abdülhamid Düyun-ı Umumiye kararnamesini yayınlıyor.

“ADALET YOKSA KÖPRÜLER BEŞ PARA ETMEZ”

Güzel şeylere gelelim; Sultan Abdülhamit en çok yol yapan, en çok hükümet konağı yapan, en çok okul yapan, en çok hastane ve demiryolu yapan padişahtır, hakkını teslim etmek lazım. İster bugünkü hükümetimiz, ister Çin ve isterse Rus hükümeti olsun, eğer bugünkü bireysel hak ve özgürlükleri kamil anlamda yaşatmıyorsa, olması gerektiği gibi yaşatmıyorsa, eğer bir ülkede bireysel hak ve özgürlükler yoksa hukuk devleti, demokrasi, adalet yoksa düşünceyi ifade etme özgürlüğü yoksa bireysel saygı yoksa ötekine saygı yoksa sizin yaptığınız yollar ve köprüler kusura bakmayın beş para etmez.

AKP’li Hüseyin Çelik’ten istifa açıklaması