AKP’li Esenler Belediyesi çalışanları iş bıraktı, müdür tehdit etti

Yayın tarihi: 16 Ağustos 2023 Çarşamba 2:01 pm - Güncelleme: 16 Ağustos 2023 Çarşamba 3:04 pm

AKP’li Esenler Belediyesi’nin temizlik işçileri sosyal medya hesabından düşük ücretlere ve kötü çalışma koşullarına karşı iş bırakma kararı aldıklarını duyurdu.

Türkiye’de ekonomik kriz her geçen gün derinleşirken Türk Lirasının döviz kuru karşısında değer kaybetmesi yaşamın her alanında vatandaşa yansıyor. Aldıkları maaşla ay sonunu getiremeyen işçiler, yurdun her yanından düşük ücretlere karşı iş bırakma kararı aldıklarını duyuruyor. AKP’li Esenler Belediyesi’nin temizlik işçileri de iş bırakma kararı aldıklarını duyurdu.

Çalışanların sosyal medya hesabından yaptıkları açıklamada kararın sebebi olarak düşük ücretler ve kötü çalışma koşulları gösterildi.

Eylemlerini Twitter hesabı üzerinden duyuran işçilerin açıklaması şu şekilde:

“Esenler Belediyesi temizlik işçileri olarak eyleme kalkmış bulunmaktayız. Haklarımızı alamadığımızdan dolayı, kiraları ödeyemediğimizden dolayı. Hiçbir tane araba çıkmıyor. Maaşımıza zam yapılmıyor, maaşımız ödendiğinde ise yarısı vergiye gidiyor, bize hiç bir şey kalmıyor.”

MÜDÜR İŞÇİLERİ TEHDİT ETTİ

Sol Haber’in aktardığına göre, iş bırakan ESPER Esenler Belediyesi Personel A.Ş.’ye bağlı işçiler Toplanma Merkezi’ne gelen Esenler Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Fatih Kaleli tarafından “Herkes ekmeğine baksın, ekmeğinizden olmayın” diye tehdit edildi. Kaleli’nin tehdidine karşı işçiler ise “Bizim yaptığımız bir yanlış yok” tepkisi gösterdi.

Hak-İş üyesi olan işçiler, sendikayla görüştüklerini ve pazartesi günü belediye yönetimiyle bir görüşme yapılacağının taraflarına iletildiğini ekledi ve “Sendikanın şube başkanı Mustafa Canpolat bize söz verdi. ‘Salı sabahı istediğinizi alamazsanız en önde ben olacağım’ dedi ama bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Öte yandan Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Karataş da görüşmeler için pazartesi gününü işaret etti.

Memurlar ülke genelinde iş bıraktı!

Cengiz-Kolin-Kalyon ortaklığındaki metro inşaatında işçiler iş bıraktı!