Memurlar ülke genelinde iş bıraktı!

Yayın tarihi: 16 Ağustos 2023 Çarşamba 12:08 pm - Güncelleme: 16 Ağustos 2023 Çarşamba 12:08 pm

KESK, iktidarın toplu sözleşme görüşmelerinde memur ve memur emeklileri için yaptığı maaş teklifini kabul etmedi. Enflasyonun altında kalan bir teklif yapıldığını belirten KESK, ülke genelinde iş bıraktı.

Hükümet ile memur sendikaları arasındaki maaş zammı görüşmeleri devam ediyor.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), iktidarın memur ve memur emeklilerine 2024 yılı için altışar aylık dilimler halinde için yüzde 14 + yüzde 9 maaş artışı, 2025 yılı için ise yüzde 6 + yüzde 5 maaş artışı teklif etti. KESK, teklifi enflasyon rakamlarının altında kaldığını belirterek reddetti. Memurlar, tepki olarak ülke genelinde bugün iş bırakma eylemine başladı.

İş bırakma kararını sosyal medya hesabından duyuran Eğitim-Sen de “Hem iktidarı hem yandaş konfederasyonları uyarıyoruz! Hayat TÜİK rakamlarına göre akmıyor! Emeğimizin çalınmasına artık yeter!” ifadelerini kullandı.

KESK Ankara Şubeler Platformu, 2024-2025 Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinin esas alınması durumunda 16 Ağustos’ta iş bırakma eylemi başlatacaklarını duyurmuştu.

KESK Ankara Şubeler Platformu adına konuşan Burak Ustaoğlu, “Diğer TİS görüşmelerinde olduğu gibi bir kez daha TÜİK verileri esas alınarak sadece birkaç başlıkta önümüze bir teklif gelirse KESK olarak kabul etmeyeceğimizi ve 16 Ağustos 2023 Çarşamba günü üretimden gelen gücümüzü kullanarak iş bırakacağımızı buradan ilan ediyoruz” demişti.

KESK’ten iş bırakma kararı!