AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “temel attığı” Defne Devlet Hastanesi’ni yine su bastı

Yayın tarihi: 28 Ağustos 2023 Pazartesi 8:33 pm - Güncelleme: 28 Ağustos 2023 Pazartesi 8:34 pm

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıktığı Hatay’da, Defne Devlet Hastanesi yine su bastı. Depremlerden sonra AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın küçük bir alana beton dökerek ‘temelini attığı’ hastanede sık sık su baskınlarının yaşanması dikkat çekiyor.

Hatay’da bugün etkili olan yağmurda Defne Devlet Hastanesi’ni su bastı. Hastalar tedavi olmak için beklediği sırada zemini su basması sağlık hizmetlerini aksattı. Sedyelerin taşınmasında zor anlar yaşandı.

Aynı hastane açılışı yapıldıktan yaklaşık 1 hafta sonra su baskınıyla gündeme gelmişti. Hatay Tabip Odası Başkanı Sevdar Yılmaz konuya ilişkin, “Aradan aylar geçmiş olmasına karşın hastaneyi yine su bastı. Yaşananlardan anlaşılacağı üzere konuya ilişkin bir ek tedbir alınmadığını görmüş olduk. Etkili olan yağmur saatlerce sürmüş bir şey değil. Buna karşın hastaneyi su bastı” dedi.

Yılmaz, ayrıca hastaneye giden yolların da bozuk olduğunu ifade etti.

Erdoğan’ın attığı ‘temel’ gündem oldu! “Artık göz boyamayı bile beceremiyorlar”

“SAĞLIK KURUMLARI YETERSİZ”

Cumhuriyet’in haberine göre, konuyla ilgili Türk Tabipleri Birliği (TTB) de bir paylaşımda bulundu. Söz konusu paylaşımda, “Depremin üzerinden 200 günü aşkın zaman geçmişken sağlık kurumlarının yetersizlikleri, her geçen gün acı bir biçimde karşımıza çıkmaktadır. Kamu otoritesine hızlı olduğu kadar sağlıklı yapılar inşa edilmesi gerektiğini hatırlatıyor, hastanedeki elektronik ve tıbbi araç-gereçlerin güvenliği başta olmak üzere her türlü önlemi alma çağrısı yapıyoruz” ifadeleri yer aldı.

AÇILIŞINI ERDOĞAN ‘SAHTE’ TEMELLE YAPMIŞTI

Açılışını genel seçimler sürecinde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı hastanenin temel atma töreninde, küçük bir alana beton dökülmesi kamuoyunda gündem olmuş, söz konusu görüntüler tepkilere yol açmıştı.

Açılışını Erdoğan yapmıştı! TTB: Defne Hastanesi’ne mevcut haliyle hastane diyemeyiz

Erdoğan’ın iki gün önce açtığı Defne Devlet Hastanesi’ni su bastı!