AKP’li Birinci’den Adnan Oktar davasına ‘müdahale’ iddiası

Yayın tarihi: 15 Aralık 2023 Cuma 5:21 pm - Güncelleme: 15 Aralık 2023 Cuma 5:21 pm

AKP MKYK üyesi Mücahit Birinci, Adnan Oktar’ın yargılandığı davada müdahale ve baskı yapıldığı iddiasını ortaya attı. AKP’li Külünk “Böyle bir konuya dahi müdahale eden mi var? Hayırdır” diye sordu.

AKP MKYK üyesi Mücahit Birinci, Adnan Oktar’ın yargılandığı davayla X hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Birinci “Kamuoyu vicdanında da mahkum olan, yargı kararı ile de bunun tescillendiği, İsrail ve Netanyahu işbirliği delillendirilmiş olan, bana göre Türkiye’deki en tehlikeli suç örgütlerinden biri Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü davasına ve mevcut HSK soruşturmasına, her kim/kimler müdahale ediyorsa, her kim/kimler baskı uyguluyorlarsa bilmeliler ki, karşılarına aziz milletimizi ve bu ülkenin şerefli evlatlarını alıyorlar” dedi.

Birinci “Takipçisi olduğumuz işi yarım bıraktığımız vaki değil. Türkiye’nin, milletimizin ve çocuklarımızın menfaatinin tersine olan her hadisenin karşısında bedenimizi siper etmeye kararlılıkla devam edeceğimiz bilinmeli” ifadesini kullandı.

‘MÜDAHALE EDEN Mİ VAR? HAYIRDIR’

Eski AKP Milletvekili ve İBB Başkan aday adayı Metin Külünk, Birinci’nin paylaşımını alıntıladı ve şöyle yazdı: “Sayın @birincimucahit böyle bir konuya dahi müdahale eden mi var? Hayırdır.”

ADNAN OKTAR DAVASININ GEÇMİŞİ

Yerel mahkeme Adnan Oktar’ın da aralarında bulunduğu 215 sanığa, beraatten 9 bin 803’er yıl hapse kadar değişen oranlarda ceza vermişti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi kararı inceleyerek bazı sanıklar hakkında uzlaşma prosedürü uygulanmadan karar verildiğini belirtip “örgüt üyeliği”, “örgüt yöneticiliği”, “siyasi ve askeri casusluk”, “cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar”, “FETÖ örgütüne yardım” gibi diğer suçlar yönünden eksik kovuşturma ile hatalı değerlendirme sonucu hüküm kurulması nedeniyle verilen kararı usulden bozdu.

İstinaf, bozma kararıyla birlikte tutuklulukta geçirdikleri süreyi dikkate alarak 68 sanığın tahliyesine karar verdi. İstinafın verdiği kararda; Adnan Oktar, Alev Babuna, Aylin Atmaca, Ayşegül Hüma Babuna, Bora Yıldız, Hakan Kurtul, Halil Hilmi Müftüoğlu, İbrahim Tuncer, Mehmet Noyan Orcan, Mert Sucu, Merve Büyükbayrak, Oğuzhan Sevinç, Sinem Hacer Tezyapar, Tarkan Yavaş, Ulviye Didem Ürer ve Yeliz Aksoy’un aralarında bulunduğu 16 sanığın ise tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Mahkemenin, örgütün üst düzey yöneticileri hakkındaki tahliye kararının ardından, Adnan Oktar davasında müşteki avukatları, HSK’ya şikayette bulundu. HSK da bunun üzerine, davayı inceleyerek Oktarcılara tahliye kararı veren mahkeme heyetine soruşturma açtı.

Oktar suç örgütü davasında haklarında çıkarılan yakalama kararı üzerine gözaltına alınan aralarında Oktar Babuna’nın da yer aldığı 50 sanık, ifadelerinin alınmasının ardından tutuklandı.

Kaynak: TELE1