AKP’li Belediye Melike Şahin’den sonra Hüseyin Turan’ın da konserini iptal etti!

Yayın tarihi: 18 Haziran 2023 Pazar 7:55 pm - Güncelleme: 18 Haziran 2023 Pazar 11:11 pm

AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi, Melike Şahin’den sonra Hüseyin Turan’ın da konserini iptal etti.

Türkiye’de konser yasakları hız kesmeden devam ediyor. 61. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında 29 Temmuz Cumartesi günü Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestrası ile sahne alacak sanatçılar arasında yer alan Hüseyin Turan, konser programından çıkartıldı.

AKP’li belediye Melike Şahin ve Mabel Matiz konserini iptal etti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Twitter hesabından bir paylaşım yaparak Hüseyin Turan’ın açıklamaları nedeniyle programdan çıkarıldığını duyurdu

Aktaş, “61. Bursa Festivali’nin anlaşmaları Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı tarafından seçimden aylar önce gerçekleştirilmişti. Ancak seçim sürecinde ve sonrasında bazı sanatçıların toplumumuzu ayrıştırıcı, değerlerimize saygısızlık yaptığı açıklamalarını gördüğümüzde, buna tepkisiz kalmamız beklenemezdi. Bu nedenle daha önce Melike Şahin konserini iptal etmiştik. Bugün de Hüseyin Turan isimli sanatçıyı konser programımızdan çıkarmış bulunuyoruz. Kültür sanat çalışmalarımızda milli iradeye ve toplumun değerlerine saygı gösteren sanatçılarla yolumuza devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek isterim…” dedi.