AKP’li belediye başkanına cemaatle arazi için protokol yetkisi verildi

Yayın tarihi: 12 Aralık 2023 Salı 9:52 am - Güncelleme: 12 Aralık 2023 Salı 9:52 am

Tuzla Belediye Meclisi’nin aralık ayı toplantısında, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Huzurlu Gönüller Eğitim Vakfı ile protokol imzalaması için AKP’li Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’ya AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla yetki verildi. Vakfın söz konusu araziye ‘medrese’ inşa edeceği iddia edildi. Tuzla Belediyesi tarafından, arsanın Huzurlu Gönüller Eğitim Vakfı’nca talep edildiği ve arazinin halkın kullanımına sunulacağı açıklaması yapıldı.

Tuzla Belediye Meclisi’nin aralık ayı toplantısında, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Huzurlu Gönüller Eğitim Vakfı ile protokol imzalaması için AKP’li Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’ya yetki verilmesi istendi.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, teklifte mülkiyeti Tuzla Belediyesi’ne ait olan ve imar planlarına spor alanı olarak işlenen Merkez Mahallesi’ndeki 2 bin 336 metrekare büyüklüğündeki araziye İsmailağa Cemaati’ne bağlı Huzurlu Gönüller Eğitim Vakfı tarafından Kuran kursu inşa edileceği belirtildi. CHP’li meclis üyelerinin itirazına rağmen AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla AKP’li Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’ya protokol imzalama yetkisi verildi.

Tuzla Belediyesi tarafından, arsanın Huzurlu Gönüller Eğitim Vakfı tarafından talep edildiği ve arazinin halkın kullanımına sunulacağını açıklaması yapıldı.

İsmailağa’ya bağlı Huzurlu Gönüller Eğitim Vakfı’nın sitesinin fetva bölümünde çocukların evlendirilebileceği ve ergenlik çağından küçüklerin dahi evlenebileceği savunuluyor.

Cübbeli Ahmet’ten İsmailağa cemaatine gözdağı: Bildiğim çok şey var…

Kaynak: TELE1