İYİ Parti’den Nureddin Nebati’ye “asgari ciddiyet” çağrısı

Yayın tarihi: 25 Ocak 2023 Çarşamba 9:34 pm - Güncelleme: 25 Ocak 2023 Çarşamba 9:35 pm

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, “Türk lirasını değerli hale getirirseniz sanayi yavaşlar, işsizlik olur” diyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye, “Hükümetinizi hiç olmazsa asgari ölçüde ciddiyete davet ediyoruz” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Türk Lirası’nın değersizleştirilmesi hakkında söylediği sözleri eleştirdi.

“ÖZEL ŞİRKET YÖNETMEDİĞİNİN FARKINA VARSIN”

Nureddin Nebati’nin “Türk lirasını değerli hale getirirseniz sanayi yavaşlar, işsizlik olur” sözlerine yanıt veren Müsavat Dervişoğlu, “Hükümetinizi hiç olmazsa asgari ölçüde ciddiyete davet ediyoruz. Sorumluluk sahibi bir bakanın böyle bir sorumsuz beyanda bulunmasını da yadırgadığımızı ifade etmek istiyoruz. Aynı bakan geçtiğiniz yıl, ‘Türk lirası daha da değersizleşebilir, en zayıf durumda daha ne kadar değersizleşebilir. Şu an en zayıf durumda ve gideceği yer yok’ diyordu. Sayın bakan özel şirket yönetmediğinin farkına varsın istiyoruz. Burada mesele Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin idaresidir ve burada asıl mesele 85 milyonun bugünü ve istikbalidir” ifadelerini kullandı.

Nebati’nin yine gözleri parladı: 2023’de kişi başına düşen gelir 12 bin doları aşacak