AKP’li başkan et zammını böyle savundu “Ramazana girerken et fiyatları yükselir”

Yayın tarihi: 24 Mart 2022 Perşembe 10:57 pm - Güncelleme: 24 Mart 2022 Perşembe 11:01 pm

 AKP Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, et fiyatlarıyla ilgili ilginç bir değerlendirmede bulundu. Uluçay, “Ramazana girerken et fiyatları her zaman yükselir” dedi.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun’un “Uzun kuyruklar” sebebiyle et fiyatlarına zam yapıldığını açıklamasından sonra bir ilginç açıklamada  AKP Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay’dan geldi. Uluçay,  Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Şekerde yaşanan krize ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda Uluçay, et fiyatlarıyla ilgili de ilginç bir değerlendirmede bulundu.

“RAZAMAZAN’A GİRERKEN ET FİYATLARI YÜKSELİR”

Sözcü’den Müslüm Evci’nin haberine göre; Uluçay değerlendirmesinde şunları söyledi:

“Afyonkarahisar’da hayvancılık genel müdürümüzle Zekeriya Bey ile konuştuğumuzda hayvan sayımının yapıldığını ve yeterli hayvan sayısının olduğunu belirtti. Kış dönemlerinde özellikle Ramazana girerken et fiyatları her zaman yükselir. Bugünle ilgili bir durum değil bu. Tarım Bakanlığımızın almış olduğu önlemler ve Türkiye genelinde kesim yapabilme yetkisini tekrar eline alması dolayısıyla şu iki haftadır tekrar dengede gidiyor. İnşallah hayvan üreticilerine verilecek desteklerle çiftçimizde destek alarak zarar etmeyecek ve hayvan yetiştiriciliği de artacak inşallah. Ramazan’da fiyatların yükselmesi tamamen arz-talep meselesinden kaynaklanıyor. Kurban Bayramında da et fiyatları ucuzlar” şeklinde konuştu.

AKP’nin kalesi Konya’da ucuz et kuyruğu