AKP’li başkan 30 Ağustos’ta Atatürk düşmanı Mısıroğlu’nu andı

Yayın tarihi: 29 Ağustos 2022 Pazartesi 11:38 am - Güncelleme: 29 Ağustos 2022 Pazartesi 12:14 pm

AKP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 30 Ağustos Zafer Bayramı konuşmasında Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı Kadir Mısıroğlu‘nun adını andı. Yandaş medya ise bu duruma yönelik tepkiler üzerine yalan haber yaptı.

AKP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıldönümü nedeniyle bir konuşma yaptı. Mehmet Zeybek, konuşmasında Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı Kadir Mısıroğlu’na teşekkür etti.  Zeybek konuşmasında, “Sözlerime son vermeden önce, Afyon’un kurtuluşunda ciddi gayretleri olan Kadir Mısıroğlu’nu Sarıklı Mücahit isimli eserinde de özellikle tasvip ettiği Afyonlu hemşehrilerimiz, kahramanlarımız Şükrü Çelikalay ve Bayatlı Albay Arif Bey’i rahmetle minnetle yad ediyorum” dedi.

Zeybek’in yaptığı konuşmanın metni Afyonkarahisar Belediyesi’nin internet sitesinde yayınlanırken, metinde Zeybek’in Kadir Mısıroğlu’na teşekkür ettiği kısım yer almadı.

YANDAŞ MEDYA SAVUNMAYA GEÇTİ

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ise Başkan Zeybek’in konuşmasında Mısıroğlu’nu anmasına tepki gösterdi. Yandaş Afyon Haber isimli internet sitesi ise, Zeybek’in konuşmasında Afyonkarahisar Belediyesi’nin internet sitesindeki metne dayanarak Zeybek’in Mısıroğlu’nu anmadığını öne sürdü.

BELEDİYE SİTESİNDEKİ KONUŞMA METNİ

Afyonkarahisar Belediyesi’nin internet sitesinde yer alan Başkan Zeybek’in konuşma metni ise şöyle:

“Kahraman Hemşehrilerim

Bugün Afyonkarahisar’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü.

Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşunda bir dönüm noktası olan Kurtuluş Günümüz ve Zafer Haftamız hepimize kutlu olsun.

Cumhuriyetin kazanıldığı toprakların evlatları olarak, büyük taarruzun 100. yıl dönümünde aynı coşku ve heyecanla kutladığımız bu törene hoş geldiniz diyor sizleri saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Yine güzel ülkemizin dört bir tarafından törenlere katılmak üzere şehrimize gelen misafirlerimize de hemşerilerim adına hoş geldiniz diyorum.

Başkomutanlık Meydan muharebesini büyük bir başarı ile sevk ve idare eden Mustafa Kemal Paşa’yı, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.
100. Yılda BELEDİYE BAŞKANI OLMAKTAN ONUR VE GURUR DUYDUĞUM AFYONKARAHİSAR’IMızda “Ya istiklal ya ölüm” parolası ile kahraman Türk Askerimiz, 6 ayda aşılamaz denilen istihkâmları saatler içinde paramparça etmiştir. Düşman ordusunu ilk anda hezimete uğratan Mehmetçiklerimiz, dünya tarihinde eşine az rastlanır bir mücadele sonucu 5 gün, 5 gece süren bir savaşla zafere ulaşmıştır. Kocatepe, Belentepe, Tınaztepe, Sivritepe, Kurtkaya, Erkmentepe adeta şehit kanlarıyla sulanmış, en çetin savaşların geçtiği mekânlar olarak anıtlaşmıştır.

Afyonkarahisar halkı, işgale rağmen direncini kaybetmemiş, Büyük Taarruz’un ikinci gününde 27 Ağustos 1922 günü saat 17.00’de bugün Deper Çeşmesi’nin bulunduğu Hıdırlık’taki noktadan şehir merkezine giren kahraman Türk askerlerini karşılamıştır. Şairin ‘Türk Milleti’nin yeniden doğduğu yer’ dediği Afyonkarahisar, Büyük Zafer’le birlikte işgal altındaki tüm topraklarımızın kurtuluşunun ilk işareti olmuştur. Afyonkarahisarlılar Kocatepe ve O’nun sembolize ettiği her şeyle gurur duymakta ve bu haklı gururu her zaman taşımaktadır.

Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşuna ev sahipliği yapan bu kutsal topraklarda yaşayan yiğit Afyonkarahisarlılar ve çok kıymetli davetliler

Dünyada mazlum ülkelerin kurtuluşuna örnek olarak gösterilen Türk Kurtuluş Savaşı’nın son safhası Büyük Taarruz Harekâtı’dır. Aziz Şehitlerimizin, Bizlere emanet ettiği bu vatanın savunmasında Bayrağı onlardan devraldığımızın şuur ve idraki içindeyiz. Ülkemizi ve şehrimizi daha da ileriye götürmek ve sizlere layık olabilmek için elimizden gelen azim ve gayreti gösterdiğimizden şüpheniz olmasın. Bugün, bizler de onların mirasçısı olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak, milletimize daha iyi imkânlar sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Sözlerime son vermeden önce, yerel kahramanlarımızdan Afyon’un kurtuluşunda büyük emeği geçen Şükrü Çelikalay ve Bayatlı Yarbay Arif Bey’i rahmet ve minnetle anıyorum.

Bu mutlu günde sevincimizi paylaşan ve bizleri şereflendiren Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlarımızın temsilcilerine teşekkürlerimi arz ediyorum.

Cumhuriyetin kazanıldığı toprakların varisleri olarak mücadelenin giderek şiddetlendiği bir dönemde birlik ve beraberlik içinde nice güzel günlere hep birlikte kavuşmayı Yüce Rabbimden niyaz ediyor sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşunda bir dönüm noktası olan Kurtuluş Günümüz ve Zafer Haftamız hepimize kutlu olsun.”

Atatürk büstüne saldıranlar Kadir Mısıroğlu’ndan etkilenmişler