AKP’li Aziz Yeniay’ın seçim çalışması sırasında silahlı saldırı

Yayın tarihi: 10 Şubat 2024 Cumartesi 6:25 pm - Güncelleme: 10 Şubat 2024 Cumartesi 11:25 pm

AKP’li İstanbul Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışması sırasında düzenlenen silahlı saldırıda E.G.D. isimli bir kadın yaralandı. Saldırı hakkında soruşturma başlatıldı.

AKP Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı ve önceki dönem Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay seçim çalışması yaptığı sırada, silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, E.G.D. yaralanırken saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Savcılığın yaptığı açıklamada “10.02.2024 tarihinde Ak Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Sayın Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesindeki bir dernekte seçim çalışmaları yürüttüğü esnada, derneğin bulunduğu sokağın başından silahla ateş açılması sonucu bir vatandaşımızın yaralanması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Şüphelilerin yakalanması için tüm süreç titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir” ifadeleri yer aldı.

FAHRETTİN KOCA: YARALANAN VATANDAŞ YOĞUN BAKIMA ALINDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saldırıda yaralanan E.G.D.’nin yoğun bakıma alındığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Fahrettin Koca şu ifadeleri kullandı:

“Beyin ameliyatının devam ettiği bilgisini verdiğimiz, İstanbul Küçükçekmece’de silahlı saldırı sonucu başından ağır yaralanan vatandaşımızın operasyonu tamamlanmış olup, kendisi yoğun bakıma alınmıştır. Ameliyat sonrası hastamızın durumu ciddi olup yakından takip edilmektedir. Tekrar acil şifalar diliyorum.”

AZİZ YENİAY: TEK DİLEĞİMİZ KIZIMIZIN ŞİFA BULMASI

 

Aziz Yeniay, saldırıda yaralanan E.G.D.’yi hastaede ziyaret etti.

Yeniay, tek dileğinin E.G.D.’nin şifa bulmasını dilediğini belirterek bütün Küçükçekmece ve İstanbul halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Aziz Yeniay şu ifadeleri kullandı:

“ Bugün tek duamız, tek dileğimiz var. Kızımızın şifa bulması, hayati tehlikeyi atlatmasıdır. Bunun için dua edeceğiz. Bütün Küçükçekmece, İstanbul, Türkiye halkına ‘geçmiş olsun’ dileklerimizi iletiyoruz. Çünkü bu tip olaylar biliriz ki terör dediğimiz şeyin beslendiği yer korku ve paniktir. Biz buna prim vermeyeceğiz, korkmayacağız. Kararlı bir şekilde sahada olacağız. Hedef her neyse, kimse hiç önemli değil. Maalesef bugün bir demokrasi şenliği içerisinde kampanya yürütürken böyle bir vakayla, hadiseyle karşı karşıya kalmak gerçekten üzüntü verici.”

ÖZGÜR ÖZEL’DEN TEPKİ
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise saldırıya karşı tepkisini şu sözlerle gösterdi:

“Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışmasında yaşanan saldırıyı lanetliyor, yaşamını yitiren vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Demokrasiye yönelen tüm tehditlerin, tüm saldırıların karşısında hep birlikte duracağız!”

EKREM İMAMOĞLU’NDAN TEPKİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, saldırıyı sosyal medyadan yayınladığı mesajla kınadı.

İmamoğlu paylaştığı mesajında “Başkan Adayı Sayın Aziz Yeniay’ın seçim çalışması sırasında silahlı saldırı olduğu bilgisini üzülerek öğrendim. Olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyor, Sayın Yeniay’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Demokrasi yarışını kirletmeye çalışan tüm karanlık gruplara karşı, birlikte omuz omuza duracağız” dedi.

 

AKP ve MHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum sosyal medya hesabından saldırı hakkında şu paylaşımı yaptı:

“Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıyı lanetliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hepimize geçmiş olsun. Demokrasimize yönelik bu tehditler bizi asla ve asla yolumuzdan döndüremeyecek!”

ALİ YERLİKAYA: BİR KİŞİ YARALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikya da sosyal medya hesabından saldırıyla ilgili paylaşımda bulundu.

Ali Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

“Bugün saat 16.30 sıralarında AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Sayın Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesindeki aday tanıtım etkinliğinin olduğu yere uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş açılmıştır.

Saldırıda E. G. D adlı kadın vatandaşımız yaralanmıştır.

Saldırıya ilişkin geniş çaplı tahkikat başlatılmıştır. Yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyorum.

Seçim sürecine ve demokrasimize yönelik bu tür menfur saldırıları şiddetle kınıyorum.”

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada gerçekleştirilen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Saldırı ile ilgili olarak Küçükçekçekmece Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, saldırganların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Demokrasimize yönelik bu tür kalleş saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır.”

Kaynak: TELE1