AKP’li Akbaşoğlu’nun enflasyon hesabı yanlış çıktı

Yayın tarihi: 21 Şubat 2022 Pazartesi 6:55 am - Güncelleme: 21 Şubat 2022 Pazartesi 2:16 pm

AKP’li Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun Türkiye ile Avrupa’yı kıyasladığı canlı yayındaki enflasyon hesabı sosyal medyada dile düştü. Akbaşoğlu tepkiler üzerine açıklamada bulundu.

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu Habertürk TV canlı yayınında ekonomik değerlendirme yaptı. Kübra Par ile Açık ve Net programına çıkan AKP’li Emin Akbaşoğlu Türkiye’de ekonomik krizin küresel nedenlerinin olduğunu anlatarak bu düşüncesini Avrupa’da artan enflasyon oranlarıyla desteklemek istedi.

Fakat Başkanvekili Akbaşoğlu, “Fransa’da 150€’ya yapılan alışveriş, yüzde 7’lere varan enflasyon sebebiyle artık 750€. Yüzde 7 yani 7 kat” deyince araya Kübra Par girdi.  “Yüzde 6-7 artıyorsa 6-7 kat artmış olmaz ama” diyen Kübra Par’a karşılık AKP’li Emin Akbaşoğlu düşüncesinde ısrar edince Kübra Par da “Bu sözler sosyal medyaya düşer o yüzden uyarmak istedim” ifadelerini kullandı. Par’ın dediği oldu ve Akbaşoğlu sosyal medyada alay konusu oldu.

TEPKİLER ÜZERİNE AÇIKLAMA YAPTI

Meclis’te düzenlediği basın açıklamasında söz konusu ifadelerine ilişkin “düzeltme yapmayı” arzu ettiğini ifade eden Akbaşoğlu, “Kastımızla lafzımız arasında ortaya çıkan fark nedeniyle farklı değerlendirmeler söz konusu oldu” dedi ve şunları kaydetti:

“Bütün dünyada yaşanan pandemi nedeniyle fiyat artışlarının, enflasyon oranlarının yükselmesi münasebetiyle hem Türkiyemizde hem Avrupa’da hem de bütün dünyada yaşanan bu duruma ilişkin değerlendirme yaparken, enflasyon oranını ifade ederken bir başka boyutuyla dört beş kat artan fiyatlara vurgu yapmak ve bazı örnekler verme suretiyle bu konuda yaşanılan sıkıntılara dair bir beyanım olmuştu.

Bu konuda örnek verdiğimiz üzere 25-26 dolar olan bir varil petrolün 96 dolarlara varması münasebetiyle yaklaşık dört kat arttığına ilişkin örneği de bu konuşmamda ifade ederek, Avrupa’da da dünyada da son 40-50 yılın en büyük fiyat artışlarının olduğunu, enflasyon oranlarının arttığını, bununla beraber bazı ürünlerde de 4-5 kat fiyat artışının söz konusu olduğunu beyan etmiştim. Bu konuyla ilgili lafzımızla kastımız arasındaki bu farkı da sizlerle ve kamuoyuyla paylaşmak istiyorum.”

SİMİT HESABI YAPMIŞTI!

AKP’li Akbaşoğlu, daha önce asgari ücret için çay ve simit üzerinden konuşma yapmıştı. Sosyal medyadan paylaşılan bir görüntüde Akbaşoğlu 5 kişilik bir ailenin sabah öğlen akşam bir ay boyunca sadece çay simitle beslenmesi durumunda asgari ücretin aileye yeteceğini hatta para bile kalacağını öne sürerek “Asgari ücretli çalışan kişi 5 kişilik ailesine günde 3 öğün simit yedirse, ayda cebine 1120 lira para kalır, iyi değil mi?” diye muhtarlara sormuştu.

Erdoğan enflasyon beklentisini duyurdu

AKP’li Akbaşoğlu: Milletimizin alım gücünü artıracağız