AKP’den TELE1’e ambargo! TELE1 ekibi AKP Genel Merkezi’ne alınmadı

Yayın tarihi: 31 Mart 2024 Pazar 7:55 pm - Güncelleme: 31 Mart 2024 Pazar 7:55 pm

Haber: Ceren Ural

Türkiye genelinde sandıklar kapandı, oy sayımı başladı. Seçim sürecini AKP Genel Merkezi’nden takip etmek isteyen TELE1 ekibi AKP Genel Merkezi’ne alınmadı.

Türkiye’de oy verme işlemi sona erdi. Sandıklardaki oyların sayımına başlandı. TELE1’de ekranlara gelen Seçim Özel 2024 programına bağlanan TELE1 Ankara Muhabiri Gönül Kasap, AKP Genel Merkezi’ne alınmadıklarını söyledi.

Bilge Yurtdagülen’in “Sen aslında AKP Genel Merkezi’ndeki havayı koklamak üzere oraya gittin. Ama anladığım kadarıyla uzaklaştırıldınız. Nedir sendeki ayrıntılar? Nasıl bir atmosfer var orada gözlemlediğin?” sözleri üzerine TELE1 muhabiri Gönül Kasap, şunları söyledi:

“Maalesef gözlemleyebileceğimiz atmosfere yaklaşmamıza bile müsade verilmedi. Olayın başından başlamak gerekirse AKP Genel Merkezi’nin ana giriş bölümüne doğru gidip görevlilerden içeri girmek istediğimi, seçim sürecini AKP Genel Merkezi’nden takip etmek istediğimi rica olarak belirttim. Ama ellerinde bulunan isim listesinde ismim, kurumumun ismi, yani TELE1 ismi olmadığı için haliyle o ana girişten alınmadım. Sonrasında ismimi nasıl yazdıracağımı, prosedürün nasıl işlediğini sordum ve yardımcı olmalarını istedim. Ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın basın danışmanlarından biriyle görüştüm ve ismimi yazdırmak istediğimi söyledim. Kendisi de bana aynen şunu söyledi; ‘O listeyi biz cumhurbaşkanlığı ekibi olarak, İletişim Başkanlığı olarak bizler düzenlemiyoruz, partinin kendisi belirliyor içeriye girecek gazetecileri, kanalları, isimleri. Onlar belirliyorlar ve onların dışında da biz oraya isim ekleyemiyoruz’. Ve beni AKP Basın Müşaviri’ne yönlendirdiler. Ömer Süt ile görüştüm ve kendisini aramama rağmen telefonlarıma cevap vermeyince mesajla ben de içeriye girmek istediğimi, sadece içeriden seçim sonuçlarıyla ilgili takip yapmak istediğimi anlattım. Üzerine tekrar aradığımda telefonumu açma zahmetinde bulunmadı ve bana sadece bir mesajla ‘kusura bakmayın isminizi yazdırmadıysanız size yardımcı olamayacağız’ dedi. Ardından yeniden ben mesajla ‘ismimi yazdıramadım ben yoğunluktan dolayı, bana yardımcı olsanız. sadece takip yapacağım’ dediğimde ‘kusura bakmayın’ cevabıyla karşılaştım. Ve son mesaj olarak da ‘peki bundan sonraki süreç nasıl ilerleyecek, nasıl adımı yazdırabilirim’ dediğimde de bana yeni bir cevap gelmedi.”

Kaynak: HABER MERKEZİ