AKP’den Rus ve Macar bilgisayar korsanlarıyla seçim hazırlığı iddiası

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2023 Cumartesi 7:20 pm - Güncelleme: 6 Mayıs 2023 Cumartesi 7:20 pm

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, AKP’nin sosyal medyada takipçi sayısı yüksek olan hesapları satın almak için yüksek miktarda paralar ödediğini iddia etti.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı İletişm Başkanı Fahrettin Altun ve ekibinin “Dark web dünyası”ndan bir grupla anlaşmaya çalıştığını öne sürerek, “Cambridge Analytica’cılık oynamak sizin kapasitenizi aşar çocuklar” demesinin ardından benzer bir açıklama da Erdoğan Toprak’tan geldi.

Diken’e konuşan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, AKP’nin seçimler öncesi sosyal medya üzerinden korku yaymak ve dezenformasyon yaratmak için Rus ve Macar bilgisayar korsanlarıyla hazırlık yaptığını öne sürdü.

“KİMSE CİDDİYE ALMASIN”

Erdoğan Toprak, “ Bize gelen son bilgiye göre, iktidar bir ajans üzerinden sosyal medyada 10 binden fazla takipçisi olan hesaplara yüksek miktarda paralar teklif ederek bunları satın alıyor. Bu hesaplar üzerinden kirli ve yalan bilgilerin yayılması hedefleniyor. İktidar bilmeli ki yaptıkları bu hazırlıklardan haberdarız. Bizler gerekli önlemlerimizi aldık ve gelen yeni bilgilerle almaya da devam ediyoruz. Amaçlarına ulaşamayacaklar. Son bir hafta çok çetin geçecek, doğruyla yalanın mücadelesi verilecek. Kimse yayılmak istenen korkuyu ve yalanları ciddiye almasın” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun uyarı yaptığı ‘Cambridge Analytica’ nedir? Dansla seçimleri nasıl etkilemişlerdi?