AKP’den ilk Ali Edizer açıklaması

Yayın tarihi: 6 Ekim 2020 Salı 2:38 pm - Güncelleme: 6 Ekim 2020 Salı 2:38 pm

AKP İstanbul Milletvekili Canan Kalsın, Medeni Kanun ve laikliği hedef alan sözleriyle nedeniyle görevden alınan Başhekim Yardımcısı Ali Edizer’in sosyal medya paylaşımlarının “tesadüf” olmadığını ileri sürüp “Bu adamın orada ne işi var?” diye sordu.

Medeni Kanun’u ve laikliği hedef alan, siyasilere yönelik hakaret dolu sosyal medya paylaşımları sonrası SBÜ Gülhane Eğitim ve Araştırması Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevinden alınan Ali Edizer’le ilgili AKP’den ilk yorum geldi.

AKP İstanbul Milletvekili Canan Kalsın, büyük tepki çeken paylaşımlarını öteden beri devam ettirdiği görülen Edizer’in Esra Erol programı üzerinden yaptığı son ‘Medeni Kanun’ çıkışının “tesadüf” olmadığını ileri sürüp sağlıkta hayata geçirilen projelerle ilişkilendirdi.

Kalsın, Edizer’le ilgili, “Sağlıkta müthiş dev adımlar atılırken, Türkiye sağlıkta ve savunmada çağ atlarken yine cemaat örgütü elemanının zırvalaması bir tesadüf müdür? Gündem bunlar tarafından her seferinde esir alınmak zorunda mı yahu? Ayağımızdan tutup çekmek nereye kadar ? Ve bu adamın orada ne işi var” ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

15 Temmuz darbe girişiminden sonra statüsü değiştirilen GATA’nın başhekim yardımcısı olarak görev yapan Dr. Ali Edizer’in çok eşliliği savunan ve Medeni Kanun’un kaldırılmasını isteyen açıklamaları sosyal medyada tepkilere yol açmıştı.

GATA’da başhekim yardımcılığı yapan Ali Edizer görevden alındı. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu tarafından hakkında inceleme başlatılan Edizer, sözleşmesi feshedilerek görevinden alındı.

GATA’nın gerici başhekim yardımcısı görevden alındı!