AKP’den ‘Filistin’ mitingi! Erdoğan: İsrail’i savaş suçlusu olarak dünyaya ilan ediyoruz

Yayın tarihi: 28 Ekim 2023 Cumartesi 4:34 pm - Güncelleme: 28 Ekim 2023 Cumartesi 5:21 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı’ndan bir gün önce düzenlediği ‘Büyük Filistin Mitingi’nde “İsrail biz de seni savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz. Bunun hazırlığı içerisindeyiz” dedi.

AKP, Cumhuriyet’in 100. yılına denk gelen 29 Ekim’den bir gün önce uçuşa kapatılan Atatürk Havalimanı’nda “Büyük Filistin Mitingi” düzenledi. Cumhur İttifakı ortaklarından Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan mitinge katılmadı. Medyascope’ta yer alan habere göre Erbakan’a yakın kaynaklar, Erbakan’ın mitinge katılmama kararı aldığını ve herhangi bir gerekçe göstermediğini söyledi.

Mitingde Erdoğan’a Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ve eşi Emine Erdoğan eşlik etti.

Erdoğan, mitinge katılanları selamladıktan sonra sahneden indi. Erdoğan’ın sahneden inmesinin ardından Kur’an tilaveti başladı. Ardından Erdoğan konuşmasını yapmaya başladı.

İsrail-Hamas savaşında 22. gün… İsrail’den Gazze’ye en şiddetli bombardıman! Kentle iletişim tamamen koptu

‘GAZZE İÇİN CÜMLE ALEME HAYKIRACAĞIZ’

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“Her birinize Filistin davasına sahip çıktığınız, Gazzeli mazlumlara umut olduğunuz için şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Sözlerimin hemen başında bu toprakları bize vatan olarak bırakan ecdadın tüm şehitlerinin, gazilerini, kahramanlarını rahmetle anıyorum. Anadolu Selçuklu Devleti’nden Osmanlı’ya ve Cumhuriyete kadar vatan topraklarına hükümranlık mührünü vurduğumuz devletlerimizin kurulmasında ve yaşatılmasında emeği geçenleri minnetle yad ediyorum. Coğrafyamızın semalarında bayrağımızın ilelebet dalgalanması, ezanlarımızın kıyamete kadar okunması için emek veren, akıl ve alın teri döken herkese şükranlarımı sunuyorum.

Sizin bugün burada öyle büyük bir milletsiniz ki, bunu farklı bir şekilde ortaya koydunuz. Öyle büyük bir millet ve devletiz ki, ne gücümüz ne derdimiz ne mücadelemiz sadece kendi sınırlarımızda kaimdir. Yarın cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılının coşkusunu yaşarken bugün Gazze için yüreklerimizin yangınını cümle aleme haykıracağız. Tıpkı geçmişte Trakya’da, Balkanlar’da, Kafkaslar’da, Doğu Akdeniz kıyılarının her karışında, Orta Asya’nın, Güney Asya’nın, Afrika’nın dört bir yanında bir zamanlar biz de millet hem nasıl bir milletmişiz gelmişiz dünyaya millet, milliyet nedir öğretmişiz. Velhasıl ufkumuzun uzandığı her yerde kalplerini ve gözlerini bize çevirmiş kardeşlerimizin derdi ile dertlendiğimiz yardım eli uzattığımız gerektiğinde sınırlarımızı açtığımız kardeşlerimize yaptığımız gibi Gazze için de bugün olduğu gibi kıyamdayız.

İsrail: Yeni bir aşamaya geçtik

‘HAMAS’I NETANYAHU’YA BIRAKAN TALİHSİZLER VAR’

Maalesef ülkemin siyasileri içerisinde Hamas’ı Netanyahu’ya bırakan talihsizler var. Netanyahu nasıl teröristse Hamas’ta teröristmiş. Yazıklar olsun. Hamas nedir, Hamas kimdir bundan bi haber olan bedhahlar talihsizler var. Onlara ülkemde oy atanlar da şu anda iyi düşünmesi lazım. Onlara oy verenler iyi düşünmesi lazım. Bugün burada yaşadığımızı tarih bize yaşatmasın inşallah. Bizim ve bizden önceki kuşağın gençliği dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimizin yaşadığı acıları takip etmekle, anlatmakla, telkin etmekle geçti. Kırım’dan Karabağ’a, Bosna’dan Kerkük’e, Filistin’den Türkistan’a, Afganistan’dan Çeçenistan’a pek çok coğrafya için biz gözyaşı döktük. Ömrümüz boşuna geçmedi. Bugün birileri Gazze’yi uzakta çok uzakta bizimle hiç alakası olmayan bir yer gibi görüyor hatta bunu ne yazık ki açıkça söylüyor.

‘KENDİ ÇİZDİĞİMİZ YOLDA İLERLEMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ’

İsrail sen buralara nasıl girdin? Sen bir işgalcisin, sen bir örgütsün. Türk milleti bunu biliyor. Batı sana borçlu ama Türkiye’nin sana borcu yok. Türkiye sana borçlu olmadığı için Erdoğan böyle konuşuyor. Ama ne yazık ki Batı’nın her ülkesi sana borçlu. Bu yüzden konuşamıyorlar. Sana ziyarete geliyorlar, ziyarete gelerek adeta senden af diliyorlar. Bizim böyle bir derdimiz yok.

Dün Ukrayna Rusya savaşında katledilenler için timsah gözyaşı dökenler, bugün Gazze’de ölen çocuklar için sesleri çıkmıyor. Ey Batı size sesleniyorum. Siz yeniden bir Hilal-Haçlı mücadelesi mi estirmek istiyorsunuz. Eğer böyle bir gayret içerisindeysiniz biliniz ki bu millet ölmedi. Aynı kararlıkla Libya’da neysek, Karabağ’da neysek biliniz ki Ortadoğu’da da oyuz.

Terörle mücadele bahanesiyle, on binlerce kilometre öteden gelip, milyonlarca insanı öldürenler, bize topraklarımızı koruma imkanı vermediler.

Kendi çizdiğimiz yolda ilerlemeyi sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanınız olarak, biz milletimizi seviyoruz. Mileltimize fedai can etmeye hazırız. Milletimizle beraber bu yolda ilerlemeye her an hazırız. Tarihte nasıl destanlar yazdıysak, bu millet yeni destanlar yazmaya hazırdır.

Filistin’den dünyaya ‘Gazze’ çağrısı: İsrail’i ateşkes ilan etmeye zorlayın

‘İSRAİL 22 GÜNDÜR SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR’

‘Bunlar’ dediğimizin kimler olduğunu biliyorsunuz değil mi? ABD’siyle, Batı’dan bahsediyorum. Gazze’de yaşanan katliam, topyekun Batı’nın eseridir. Çocuk katillerine verdikleri desteği, insan hakları gibi şeylerle örtemeye çalışmaları komedidir. Hiçbir oyunun sonsuza kadar sürmeyeceği gibi, Batı’nın bu sinsi taktiği deşifre olmuştur. Biz Irak ve Suriye’nin kuzeyinde karşımızda çıkarılan ciğeri 5 para etmez teröristlerin gerisinde kimler olduğunu gayet iyi biliyoruz. FETÖ’nün, PKK’nın gerisinde İsrail de var. Benim milletim bunları gayet iyi bilmeli. Biz ülkemiz aleyhinde çevrilen dolapları gayet iyi biliyoruz.

İsrail 22 gündür savaş suçu işliyor. İsrail biz de seni savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz. Bunun hazırlığı içerisindeyiz. Savaş suçlusu olarak bunu dünyaya tanıtacağız. Ama Batı’lı liderler burada ateşkes çağrısı bile yapmıyor. Ey Batı, ne kadar kadın ölmesi lazım, ne kadar çocuk ölmesi lazım ki siz ateşkes çağrısı yapın. Adalet nerede? Gazze’de savunma değil, katliam yürütülmektedir.

Bu gece Gazze’nin halini gördünüz değil mi? Anestezi kullanmadan ameliyat yapıyorlar. Ey dünya bütün bu gerçekleri görüyorsunuz. BM Genel Sekrtreti haykırıyor, ama duymuyorsunuz. Kör oldunuz, sağır oldunuz. Ben Davos’ta demiştim, Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz. Bunlar öldürmeyi iyi biliyor. Kardeşlerim, şu anda aynı zihniyet bugün de Gazze’de, daha önce Karabağ’da Bosna’da, Arakan’da bu zulümleri gördük. Vahşetin doğrudan ya da dolaylı failidir bunlar. Bu meseleyi insani zeminin dışına çıkarmaya çalışanlara bir çift sözümüz var. Gazze’de öldürülen masum çocukların, kadınların erkeklerin vebaline girmeyin. Bu savaş suçlarına ortak olmayın.

İSRAİL YÖNETİMİNE ÇAĞRI

Boyunuzu da, çapınızı da, yüreğinizi de aşan zırvalarla, tavırlarla, sözlerle Türk milletinin merhamet duygularını törpülemeyin. Gelin bugün bize kulak verin mazlumlara yardım ulaştırma taleplerimize kulak verin. Diyalog çağrımıza kulak verin. Ey İsrail oylama yapıldı Birleşmiş Milletler’de (BM) 120 ülke İsrail’e ateşkes için evet deyin dedi. 40 ülke çekimser kaldı 13-14 ülke İsrail’in yanında yer aldı. İsrail sen dünyada yalnızlığa mahkumsun bundan sonra da mahkum olacaksın. BM bu kararı vermek suretiyle güzel bir adım attı. İsrail topraklarındaki sivillere yönelik saldırıları doğru bulmuyoruz. İsrail topraklarında kaç sivilin hayatını kaybettiği bile doğru dürüst açıklanmadı. Hayatını kaybeden her sivil için biz üzüntülüyüz.”